Alexander Falks familj i tårar på ”Barncancergalan”

NÖJE

Alexander Falk kämpade mot cancern i fyra år.

Men den 29 mars tog sjukdomen 18-åringens liv.

Att föra kampen vidare var hans sista önskan.

1 av 2 | Foto: Kanal 5
Alexanders familj på galan.

I nästan fyra år kämpade Alexander Falk mot sin cancer och berörde mängder av människor med sina starka och utlämnande inlägg i sociala medier. Han förlorade kampen mot sjukdomen den 29 mars, endast 18 år gamla.

Under måndagskvällen befann sig hans föräldrar, Thomas och Gunilla, på plats på ”Barncancergalan – det svenska humorpriset”.

– Man måste försöka hitta något positivt i det som har hänt. Vi är en rätt positiv familj, och för oss har det varit bra att hitta någonting att lägga sin energi på. För oss har det blivit att informera om barncancer, har hans pappa Thomas Falk sagt till Nöjesbladet inför galan.

Familjen fortsätter Alexanders kamp

När inslaget om sonen visades, hade både han och Alexanders mamma Gunilla svårt att hålla tillbaka tårarna.

Alexanders stora önskan var att få så många människor som möjligt att stötta barncancerforskningen och han tog publiken med storm under Barncancergalan 2016.

Nu fortsätter familjen att driva hans kamp. På måndag åkte de från Göteborg till Stockholm för att närvara under årets upplaga av ”Barncancergalan – det svenska humorpriset”.

– Det var Alex önskemål. Det är därför vi har gjort hela den här resan tillsammans med honom. Då vill man ju gå i mål med den också, säger  Thomas Falk.

75 miljoner kronor till barncancerforskningen

Alexander Falk lade upp sin sista bild på Instagram den 21 mars, åtta dagar innan han dog.

"Vill bara säga tack till mina vänner, mina bröder å mina systrar för att ni alltid funnits där för mig oavsett vad", skrev han då och fortsatte inlägget:

"Jag är inte död ännu, visst vi vet att slutet är snart, men med ert stöd så kämpar vi in i det sista!".

Programledaren Carina Berg lyfte Alexander Falks önskan i programmet – att föra kampen mot cancer vidare.

– Alexander kämpade för att inga barn ska behöva dö i cancer, trots att han visste att hans egen tid var utmätt, säger hon under Barncancergalan.

– Då kan vi också göra det, fortsätter hon och uppmanar tittarna att skänka pengar till forskningen för barncancer.

Vid kvällens slut stod det klart att ”Barncancergalan – det svenska humorpriset” hade resulterat i 9000 nya barnsupportrar, vilket på sikt uppskattas generera 75 miljoner kronor till barncancerforskningen.