Kändisarnas reaktioner efter attacken i Stockholm

1 av 8 | Foto: AFP
Zara Larsson.
NÖJE

Hela Sverige vaknar upp i sorg efter fredagens attack i Stockholm där hittills fyra personer mist sina liv.

Nu hedrar och sörjer svenska kändisar offren.

Avicii: I dag såg vi Stockholm enas

”Låt aldrig de som vill sätta skräck i våra hjärtan och tankar att vinna. I dag såg vi Stockholm enas och visa att terror biter inte på oss. Vi har bara kärlek att ge”, skriver världstjärnan och dj:n AviciiInstagram.

Zara Larsson: Hjärtat i bitar

”Mitt hjärta är i bitar och mina tankar går till offrens familjer i dag i Stockholm”, skriver artisten Zara LarssonTwitter.

Mikael Persbrandt: Viker inte ner sig

”STOCKHOLM viker inte ner sig för terror. Ur djupet av mitt hjärta vill jag beklaga sorgen för drabbade och anhöriga vid dagens förmodade terror attentat i huvudstaden”, skriver skådespelaren Mikael PersbrandtInstagram.

Joel Kinnaman: Stockholm har blivit attackerat

”Vaknade till den hemska nyheten att Stockholm har blivit attackerat. Mina tankar går till offren, deras familjer och alla berörda. Fruktansvärt”, skriver svenska hollywoodskådespelaren Joel KinnamanInstagram.

Danny Saucedo: Låt inte rädslan ta över

”Jag tänker inte låta mig bli skrämd för att sprida vidare terrorns budskap - rädsla och förtryck. Det som händer i media just nu är PRECIS vad organisationen bakom gärningsmannen vill. Men tyvärr verkar de ha lyckats denna gång. Allt verkar stängt och vi på hamburger börs tvingas göra samma sak. Det är en tung dag men låt inte rädslan ta över - det leder bara till mer problem. Mina tankar går till offrens anhöriga”, skriver artisten Danny SaucedoInstagram.

Malena Ernman: Har aldrig varit stoltare

”Det intryck man får som Stockholmare idag är att Polisen, räddningstjänsten och civilsamhället gör ett enastående arbete. Människor hjälper varandra inne i city. Folk öppnar sina hem. Och i folksamlingar så stannar bilar och erbjuder skjuts. Polisen agerar med handlingskraft och information sprids med lugn och sans till absolut största del. Har aldrig varit så stolt över att bo i den här vackra underbara stan!!! Mina tankar går till dom som skadats eller förolyckats och deras anhöriga”, skriver operasångaren Malena ErnmanInstagram.

Malin Åkerman: Skickar kärlek

”Skickar så mycket kärlek och styrka hem till Stockholm”, skriver skådespelaren Malin ÅkermanInstagram.

Jonas Gardell: Tack alla som hjälper

”Tack alla poliser! Tack alla inom vården! Tack alla som hjälper och bidrar! De ska inte få ta vårt Stockholm ifrån oss!”, skriver författaren och komikern Jonas Gardell Twitter.

Miriam Bryant: Tillhör vardagen för väldigt många

”Jag Cyklar hem genom Stockholm och Jag tänker med sorg på offrens anhöriga. ser också främlingar som hjälper varandra och hundra hundra hundratals som lunkar hemåt i vårkvällen. Ser och hör många som uttrycker att det känns sjukt att det händer just oss här i Sverige. Ja, det är sjukt och otroligt sorgligt. Vill påpeka, precis som en kompis, @joelighe gjort, att vi lever i ett av världens tryggaste samhällen och att det som hänt här idag tillhör vardagen för väldigt många människor världen över. Människor som så många av oss i det här landet vill vända ryggen”, skriver Miriam BryantInstagram.

Robin Bengtsson: Hedrar offren

”Kärlek till alla drabbade och anhöriga”, skriver artisten och Melodifestivalenvinnaren Robin Bengtsson på Instagram.

Stina Wollter: Låt oss inte förlamas

”I tider av splittring och polarisering. Låt oss närma oss varandra. Jag kommer dansa snart igen; för demokrati, för mångfald, öppenhet och fred. Glöm inte hur våldsspiraler funkar. Med alla offer högt upp i hjärtat, låt oss fortsätta tro på en värld där vi kan samsas och samexistera. Jorden är en ljuvlig plats som är oss given. Människan förmögen till så mycket gott. Låt oss inte förlamas så att det goda fryser inne. Alla har ett ansvar att ta reda på hur fanatism växer, utlöses och frodas. Och medvetet arbeta i vardagen för att skapa en mylla där det inte kan gro. All medkänsla och förtvivlad omfamning kring de som drabbats”, skriver konstnären och ”Let’s dance”-deltagaren Stina Wollter på Instagram.

Loreen: Låt oss vända den negativa energin

”Låt oss försöka vända den här negativa energin till något konstruktiv genom att visa kärlek för alla”, säger artisten Loreen i en video på Instagram.

Marcus Schenkenberg: Befann sig i city

”Vilken hemsk dag här i Stockholm. Mina tankar och böner går till attackens offer. Var i city när kaoset startade men jag är okej”, skriver modellen Marcus Schenkenberg Instagram.

Anders Bagge: Vad vann förövaren?

”Har gråtit i kväll ett flertal gånger, Vad vann förövaren på detta? Karma big time!! Mina tankar och stöd går till dom som drabbats”, skriver kompositören och musikproducenten Anders BaggeInstagram.

Han avslutar sin reflektion med en uppmaning:

PS. Vad sägs om att vi människor har skön fred på jorden istället!”

Charlotte Perrelli: Nu är det på allvar

”Det är helt ofattbart! Jag kan knappt ta in det. Nu är det på allvar även hos oss och det drabbar även lilla Sverige. Stackars alla familjer som är drabbade...”, skriver artisten Charlotte Perrelli på Instagram.

Elaine Eksvärd: Terrorister är handlingskraftiga

”Jag gick in på en pizzeria för att köpa hem mat till familjen. Ahmed stod i kiosken och var så där extra trevlig och ängslig som jag vet att många svenskar med invandrarbakgrund känner att de behöver vara idag. Hur deras valuta och människovärde plötsligt sjönk i Sverige på grund av en galen gärningsman och folk som har lätt till fördomar”, skriver retorikexperten och författaren Elaine EksvärdInstagram.

Titti Schultz: Jag tänker ta tillbaka min vardag

”Alla tankar går till dem som på något sätt drabbats av det fruktansvärda dåd som drabbat Stockholm. Det sliter i mitt hjärta. 
Samtidigt känner jag starkare än någonsin att den här sortens dåd inte ska få styra mig, mina tankar eller hur jag lever. Självklart ska polisens direktiv följas men jag tänker ta tillbaka min vardag så snart som möjligt. Min oro ska inte få ta över. De, vem eller vilka de än är, får inte den makten av mig. Ta hand om dig. Visa omtanke för andra du möter,” skriver radioprofilen Titti SchultzInstagram.

Gabriel Forss: Bor runt hörnet

”Terrorattack mitt inne i city. Runt hörnet från där jag bor. Så läskigt när våldet kryper sig nära”, skriver artisten och körledaren Gabriel ForssTwitter.

Jenny Stömstedt: Blåljusen skriker

”Vår stad! Blåljusen skriker utanför mitt fönster. Telefonkedjorna går varma. Vi är med varandra. Med er som drabbats av hemska upplevelser idag och alla vi som tror på att det goda vinner”, skriver programledaren och journalisten Jenny Strömstedt på Instagram.

Kodjo Akolor: Dom vill att vi ska vara rädda

”Dom vill att vi ska vara rädda. Dom vill att vi ska vända oss mot varandra. Dom vill att vi ska sjunka till deras nivå. Dom vill att dom vindar av rädsla och hat som blåser över Europa ska bli en storm. En Storm som förstör allt som finns i sin väg. En storm som ska skapa motsättningar och konflikter för det är lättare att attackera en nation som är delad än en som står enad. Låt dom inte vinna, låt dom inte förstöra den solidaritet som jag vet finns i vårt land”, skriver komikern och radioprataren Kodjo AkolorInstagram.