TV4-bonden Erik, 21, drabbades av cancer: ”Livet raserades”

Vaknade mitt i natten med feber och hallucinationer

1 av 4 | Foto: TV4
Erik Ohlsson med Linda Lindorff
NÖJE

Nu söker han kärleken i ”Bonde söker fru”.

Men för bara tre år sedan raserades Erik Ohlssons liv när han drabbades av cancer.

– Jag vaknade upp med feberyra och nästan hallucinerade, säger han.

Alpinåkaren och kviguppfödaren Erik Ohlsson, 21, från Edsbyn söker kärleken i ”Bonde söker fru – castingen 2017” som sänds i TV4 i kväll.

Den som vinner hans hjärta får en kille som inte tar något för givet. För tre år sedan kraschade hela hans tillvaro när han drabbades av cancer.

– Det är en av de mest skräckinjagande sakerna jag upplevt. Jag var i Åre och tävlade SM när jag vaknade upp på natten med feberyra och mådde jättedåligt, jag nästan hallucinerade, säger han.

På hälsocentralen i Åre konstaterades att han hade ”skyhög temperatur och jättedåliga blodvärden”. Det skulle visa sig att han hade fått cancer i thymus mellan hjärtat och lungorna.

”Jag var skitledsen”

Där och då raserades allt på en och samma gång.

– I början var det jättetufft, jag var skitledsen. Min pappa hade fått cancer och överlevt, men första tanken var att jag skulle dö. Men sedan bestämde jag mig för att inte gräva ner mig. Det fanns inget jag kunde göra utom att tänka positivt, säger han.

Han sattes genast på en tuff blixtbehandling, varannan vecka nere i Gävle.

– Jag tog cellgifter på måndagen, sedan sov jag till onsdagen. Då gick jag upp och försökte ta något att äta och dricka. På torsdagen började jag kunna ta mig upp mer, och på lördagen kunde jag ta mig ut till djuren och traktorn. Det var den bästa terapin. Det var värt allt. Sedan hade jag en vilovecka innan nästa behandling.

Nervös inför ”Bonde söker fru”

För 1,5 år sedan kunde läkarna inte påvisa spår av cancer längre. I dag mår han bra men går på regelbundna kontroller en gång om året.

– Det finns hela tiden en omedveten oro att det ska komma tillbaka, men det är inget jag tänker på varje dag. Jag har fått perspektiv på livet och uppskattar allt mer. Jag är tacksam över att jag är frisk, har vänner och familj och får vara på gården, det är det som betyder mest.

Sedan något år är han tillbaka i skidbacken, nu med mer fokus på att ha kul än att pressa sig med hårdträning.

– Förr tränade jag hårt och vilade ingenting, nu har jag sänkt kraven och vill ha roligt. Med det har det gått bättre på tävlingarna också.

Och så drömmer han om kärleken i en social och framåt tjej, några har redan hört av sig och sagt att de ska söka till TV4:s program.

– Det är klart att jag är nervös, men jag ser bara fram emot det här. Jag har liksom aldrig haft tid att leta efter en tjej men nu är det plötsligt tjejer som söker till mig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer

TV4