Peter Eggers

Peter Eggers om babylyckan: Jag grät säkert i en kvart

Av: 

Anna Shimoda

Hans Shimoda

Nyblivna föräldrarna Peter Eggers och  Jenny Huber.
Nyblivna föräldrarna Peter Eggers och Jenny Huber.

NÖJE

Skådespelaren Peter Eggers har fått en dotter.

För Nöjesbladet berättar han om känslostormen och glädjetårarna.

– Jag grät säkert i en kvart när hon kom ut.

Under den första dagen på det nya året fick skådespelaren Peter Eggers, känd från bland annat ”Hamilton”, ”Fartblinda” och ”Heder”, en dotter med sambon Jenny Huber. Allt gick dessutom i en rasande fart, enligt den nyblivne pappan.

– Det gick enligt planerna, men mycket snabbare än vi trodde det skulle göra. Vi var på sjukhuset för det var en planerad igångsättning. Jag sov och planerade för en maratonförlossning på 18 timmar, men Jenny väckte mig halv sju och sedan var dottern ute sju minuter över sju, det gick jättesnabbt, säger Peter Eggers.

Hur går känslorna?

–Det är svinkul, helt magiskt. Det går inte att beskriva. Jag grät säkert i en kvart när hon kom ut och sedan låg på bröstet. Men det är ju en tjej, jag har ingen aning om hur det funkar. Vi har en son sedan tidigare.

Flera namnförslag

Peter Eggers säger att sambon och han fick sväva i ovisshet ett tag innan de fick reda på det nyfödda barnets kön.

– Hon låg på magen och man ville inte flytta på henne så vi såg inte vad det var för kön. Till slut lyfte vi på ena benet och kikade. Det är fantastiskt.

Har ni hunnit fundera på namn?

– Jag försökte driva Tony som killnamn väldigt länge, men det har varit svårt. Vi hade många fler fina killnamn än tjejnamn. Mimmi och Vilda gillar jag, men jag vet inte om jag har medhåll där. Förra gången ville vi olika, jag tyckte Elvis och Jenny gillade Frank så det blev Frank-Elvis som dubbelnamn av ren lathet... Men vi kallar honom för Frasse också, säger Peter Eggers och skrattar.

Den ännu namnlösa dottern föddes på Södersjukhuset i Stockholm, vägde ”tretusensexhundranågonting” och var 51 centimeter lång.

Aktuell på scen och film

Vad står på schemat nu?

– Nu ska vi åka hem och sedan ta vår treåring till ett lekland så han också får lite uppmärksamhet. Nu fattar man att livet försvinner i den form man är van vid. Det är underbart, det är bara de här åren som man måste göra vissa uppoffringar, sedan kan man göra det man vill.

Ska du vara föräldraledig?

– Senast körde vi fifty-fifty, inte i två perioder, hon körde första halvåret, sedan varvade vi i ett år, några dagar var. Det var en bra form.

Sambon Jenny Huber har sedan tidigare även en nioårig dotter.

Peter Eggers är aktuell i pjäsen ”Prydh” på Playhouse Teater i Stockholm, han är med i den danska filmen ”De förbannade åren” som har premiär nu i januari och i Finland spelar han i tv-serien ”Koukussa”.

ANNONS

Skicka en vacker bukett till mamma på mors dag – tips på lyxiga gåvor hittar du hos Interflora!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Peter Eggers

LÄS VIDARE

GRATTIS, MY HOLMSTEN – 65 ÅR I DAG

ÄMNEN I ARTIKELN

Peter Eggers

Familj

Stockholm