Triangeldramat i SVT: Valde den andras partner

”Gift vid första ögonkastet” – ilskan efter avslöjandet: ”Kändiskåt”

De gifte sig med två andra personer – men valde i stället varandra.

Triangeldramat i ”Gift vid första ögonkastet” fick Elahe Eskandari att gå i taket när hon insåg att hennes partner valt en annan:

– Det märks hur kändiskåt du är, säger hon i programmet.

De lämnade sina partners. Och blev tillsammans med varandra. Övriga deltagare blev medvetna om triangeldramat när alla paren i ”Gift vid första ögonkastet” återförenades för att titta på finalavsnittet och spela in ett specialavsnitt.

– Alltså om jag ska vara helt ärlig, förlåt, men jag tror inte på det här. Jag tror att ni bara hittar på för att ni vill få publicitet eller nånting. Men det är min åsikt, säger Elahe Eskandari, 28, inför SVT:s kameror.

Elina och Jakob säger att de hittade varandra efter inspelningarna av ”Gift vid första ögonkastet”.
Elina och Jakob säger att de hittade varandra efter inspelningarna av ”Gift vid första ögonkastet”.

Bröt upp i förtid

I programmets första avsnitt hade hon parats ihop med, och därmed också gift sig med, Jacob Claesson, 29. Enligt programmets upplägg ska samtliga par vara gifta i fyra veckor, men Jacob och Elahe bröt upp tidigare än så på hennes initiativ.

Elina Raeder, 33, som gifte sig med med Albin Ringstad, 29, valde också att avsluta sin relation under inspelningen av SVT:s realityserie. I stället började Elina och Jacob att träffas före jul. De berättar att det började som ett skämt.

– Det är ingen hemlighet nu att det inte gick som nån av oss tänkte i programmet. Det började lite som ett skämt, vi har en gruppchatt med alla deltagare och det var i julas som vi tänkte att nu ska vi röra runt lite i grytan, säger Jacob Claesson i programmet.

Elahe ifrågasätter Jakobs och Elinas relation.
Elahe ifrågasätter Jakobs och Elinas relation.

”Känns inte äkta”

Men det som började som en dejt på skämt utvecklades i riktiga känslor.

– Vi är intresserade av varandra, säger Jacob till de övriga deltagarna när de träffas i programmet.

Hans tidigare partner reagerar starkt över nyheten.

– Jag måste ändå vara ärlig och jag känner inte att det här är äkta, säger Elahe Eskandari i en intervju i programmet.

Stämningen blir ännu stelare när hon också riktar sig direkt till Jacob och Elina:

– Jag tycker inte att det är schyst mot oss andra som har varit ärliga och sökt till det här för att verkligen hitta någon. Och ni vill bara bli kända, säger hon och riktar sig direkt till Jacob med orden:

– Det märks hur kändiskåt du är.

Kritiken: ”Smygs runt”

Han svarar direkt:

– Då har du uppenbarligen inte förstått mig än.

Även övriga deltagare blir tagna på sängen över beskedet att Elina och Jacob fallit för varandra.

– Det som har varit mysigt med oss som grupp är att vi varit nära. Det tycker jag är lite trist om det skulle ändras på bara för att nån vill iväg och göra nåt vid sidan av eller att det smygs runt. Jag tycker att ni skulle ha sagt det, det behöver inte vara en så stor grej, säger Emil Nygren, 34, som i programmet gifte sig med Maxine Nordlindh, 30, och fortfarande vid programmets inspelning håller ihop.

Men Albin Ringstad kommer till sin exfrus undsättning.

– Vi har ju alla känt att Jacob och Elina har haft nåt på gång och om det nu skulle visa sig vara något som verkligen fungerar för dem så är det nåt jag unnar dem. Om det gör dem glada så kör, jag vill att alla ska vara glada, säger han i programmet.

”Tyckte det var töntigt”

Efter att programmet sändes på SVT under tisdagskvällen har Elahe Eskandari bemött kritik som hon fått utstå i sociala medier över sin reaktion i programmet:

”Jag kom dit den kvällen och det första jag får höra från en deltagare är att det som Elina och Jacob ska berätta är ett PR-trick, vilket gör mig förbannad”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Tyckte det var töntigt helt enkelt. Varför ska man försöka få publicitet och hitta på något sånt. Sedan förklarar de det här som en skojgrej som ledde till något mer”.

Samtliga avsnitt av ”Gift vid första ögonkastet”, inklusive det sista specialavsnittet, finns på SVT play.

Publisert:

LÄS VIDARE