Miriam Bryant: Vissa dagar mår jag skit

Berättar om hårda uppväxten

Av: Rosanna Berg

Publicerad:
Uppdaterad:

Miriam Bryant lät ett kamerateam följa hennes liv i Dplay-dokumentären ”Miriam Bryant: Kan vi säga som det är”.

Hon besöker bland annat sitt barndomshem som är fullt av jobbiga minnen.

– Jag har aldrig varit hemlig med att vi har haft en tuff uppväxt, säger hon.

I nästan ett halvår följde ett kamerateam popartisten Miriam Bryant, 29, under den pågående ”Mi amor”-turnén.

Resultatet blev Dplay-dokumentären ”Miriam Bryant: Kan vi säga som det är” där vi bland annat får följa med henne till barndomshemmet i Utby och på slutspelningen i ett utsålt Scandinavium.

Men för henne var det inte helt självklart att tacka ja till att medverka.

– Jag var lite ängslig kring hela grejen att man ska släppa en dokumentär som handlar om en själv. Det är inte riktigt min stil, jag skulle aldrig komma på tanken själv, säger hon till Aftonbladet.

Besöker barndomshemmet

I dokumentären åker hon till radhusförorten Utby där hennes pappa bor. Hon säger att hon blir sorgsen när hon är där, att känslor från barndomen kommer tillbaka. Bryant berättar även att hon har gått i terapi sedan hon var tolv år.

– Jag har aldrig varit hemlig med att vi har haft en tuff uppväxt. Det är så himla många som går igenom skit, särskilt när man är tonåring. Och sen kanske man har det stökigt hemma som plus på det. Det bör inte vara stigmatiserat.

Hon vill inte gå in på detaljer, men som offentlig person känner hon delvis ett ansvar att prata om jobbiga ämnen för att kunna vara en tröst för andra.

– Utan att säga någonting känns det som att folk ändå kan gissa sig fram till vad det är för typ av grejer som är väldigt vanliga och som ingen pratar om. Det finns många stigman kring extremt vanliga problem som väldigt många går igenom, säger hon.

Miriam Bryant är aktuell med dokumentären ”Miriam Bryant: Kan vi säga som det är”.
Foto: PONTUS ORRE
Miriam Bryant är aktuell med dokumentären ”Miriam Bryant: Kan vi säga som det är”.

”Jag har haft dagar då jag har varit ledsen”

Hon hann precis avsluta turnén i början av mars innan coronapandemin bröt ut. Inställda spelningar har inneburit mer tid i studion, vilket hon är glad för. Men hon känner en viss oro över framtiden.

– Jag har haft dagar då jag har varit ledsen och känt småpanik. Tänk om det aldrig kommer att bli som vanligt igen. Det kan ju verkligen bli så att konserter inte kommer igång igen. Jag hoppas verkligen att det blir som vanligt snart, säger hon.

Hon går fortfarande i terapi. Och hennes humör har alltid skiftat så länge hon kan minnas.

– Det är tydligt för mig att vissa dagar mår jag skit, andra dagar mår jag supertoppen. Det är en jobbig berg och dalbana. Men jag skulle nog inte vilja ha det på något annat sätt.

”Miriam Bryant: Kan vi säga som det är” har premiär 3 juli och sänds på Dplay.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN