Fångarna på fortet

Suzanne Reuter blir nya ”Madame Fouras”

Tar över kultrollen i TV4:s ”Fångarna på fortet”

Av: 

Hans Shimoda

Anna Shimoda

NÖJE

Rikard Wolff var Fader Fouras i ”Fångarna på fortet”.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att skådespelerskan Suzanne Reuter tar över rollen som fortets gåtställare.

– Vi är såklart mycket stolta över att en av Sveriges mest meriterade och folkkära skådespelerska nu kliver in i den historiska rollen, säger Jonathan Nordin som är exekutiv producent till Nöjesbladet.

I våras kunde Nöjesbladet avslöja att det blir en ny säsong av ”Fångarna på fortet” och att Agneta Sjödin gör comeback som programledare tillsammans med parhästen Gunde Svan.

I dagarna har inspelningarna av TV4:s populära familjeunderhållning dragit igång nere på Fort Boyard vid den franska Atlantkusten och Agneta lade i lördags ut en bild på sociala medier på sig själv och Gunde där hon taggade #fortboyard och #fångarnapåfortet.

Även deltagare har lagt ut bilder på Instagram på sig själva och andra kändisar, bland dem finns artisten Vlad Reiser, Kalle Moraueus, Dogge Doggelito och exboxaren Mikaela Laurén, sångerskorna Jasmine Kara, Renaida och Tobbe Trollkarl.

Blir första kvinnan

Den stora frågan är vem som tar över rollen som Fader Fouras efter Rikard Wolff som gick bort i lungemfysem i november 2017. TV4 valde trots dödsfallet att sända säsongen 2018 och i första avsnittet hyllades skådespelaren i programmets eftertexter med orden ”Till minne av Rikard Wolff”.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att den som axlar hans mantel i programmet är hyllade skådespelaren Suzanne Reuter. För första gången blir det alltså en kvinna som tar över rollen som fortets gåtställare.

”Mycket stolta”

TV4 bekräftar att Nöjesbladets uppgifter stämmer:

– Det stämmer att Suzanne Reuter är fortets nya gåtställare. Vi är såklart mycket stolta över att en av Sveriges mest meriterade och folkkära skådespelerskor nu kliver in i den historiska rollen. Inspelningarna pågår just nu ute på Fort Boyard och vi är mycket förväntansfulla över att i höst få visa svenska folket den nya gåtställarens karaktär och Suzanne har redan imponerat stort, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent som befinner sig ute på fortet.

Enligt initierade källor till Nöjesbladet blir Suzannes namn ”Madame Fouras”.

Andra som axlat den färgstarka rollen som Fader Fouras är Martin Myrberg, Stig Ossian Ericson som iklädde sig rollen i åtta säsonger, Felix Herngren som Dan Bäckman, Rolf Skoglund, Lasse Brandeby som Kurt Olsson, Peter Magnusson, Börje Ahlstedt och Rikard Wolff.

Nöjesbladet söker Suzanne Reuter för en kommentar.

ANNONS

Uppvakta mamma med en fantastisk bukett på Mors dag! Extra lyxig gåva fylld med belgiska praliner.

Extern länk från Interflora.se

Beställ nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Fångarna på fortet

LÄS VIDARE

Mellostjärna blev allvarligt skadad

ÄMNEN I ARTIKELN

Fångarna på fortet

Suzanne Reuter

Rikard Wolff

TV4