”Will & Grace”-stjärnan död

Somnade in i söndags efter kortare tids sjukdom: ”Hjärtstillestånd”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

”Will & Grace”-skådespelaren Shelley Morrison är död.

Nu sörjs stjärnan som gjorde rollen som hushållerskan Rosario av sina kollegor.

”Shelley hade en karriär som sträckte sig över decennier men hon kommer alltid vara vår kära Rosie”, skriver Debra Messing på Twitter.

Hon skulle bara ha varit med i ett avsnitt, men samspelet mellan Shelley Morrisons hushållerska Rosario och Megan Mullallys karaktär Karen Walker blev så populärt att det blev 68 episoder av ”Will & Grace” mellan åren 1999 och 2006.

Shelley Morrison tillsammans med skådespelarkollegorna i ”Will & Grace”
Foto: Kevork Djansezian
Shelley Morrison tillsammans med skådespelarkollegorna i ”Will & Grace”

Men i söndags somnade Shelley Morrison in på sjukhuset Ceras-Sinai Medical Center i Los Angeles. Efter en kortare tids sjukdom dog hon av hjärtstillestånd, uppger nyhetsbyrån AP.

Hon blev 83 år gammal.

Spelade mot Sally Field

Shelley Morrisons karriär inleddes på 60-talet och hon sågs i mindre roller i amerikanska tv-serier som ”Dr Kildare”, ”Jagad”, ”Krutrök” och ”Min vän från Mars”. Mest känd före ”Will & Grace” var hon för en roll i komediserien ”The flying nun” där hon spelade mot Sally Field mellan åren 1967 och 1970.

Nu sörjs hon, förutom av sin familj, av alla kollegor från ”Will & Grace”.

”Mitt hjärta är tungt”, skriver Megan Mullally, 61, på Twitter och fortsätter:

”Tack för din vänskap och ditt partnerskap. Du har åstadkommit underbara saker i vår värld, du kommer att saknas”.

Debra Messing, 51, som spelade Grace, skriver:

”Vilken förlust. Vår kära Rosario har gått vidare. Shelley hade en karriär som sträckte sig över decennier men hon kommer alltid vara vår kära Rosie. Mina tankar går till Walter och hela familjen”.

Eric McCormack, 56, som spelade Will i ”Will & Grace” minns Shelley Morrison som ”en vacker själ och en underbar skådespelare”.

”Hennes arbete som Rosario i säsong efter säsong var lika nyanserat och äkta som det var hysteriskt. Hon kommer att saknas av alla på *Will & Grace’, hon var en stor del av det. Jag skickar all min kärlek till Walter och hela Shelleys familj”, skriver han på Twitter.

Foto: Damian Dovarganes / TT NYHETSBYRÅN
Shelley Morrison blev 83 år gammal.

Stolt över hbtq-serien

Även Sean Hayes, 49, har uttryckt sin sorg i sociala medier.

”Så sorgliga nyheter. Vår älskade Shelley Morrison har gått bort idag. Hon var fullständigt jätterolig och hade det största hjärtat. Hon var en del av vår ’Will & Grace’-familj och kommer saknas oerhört”, skriver han på Instagram.

Shelley Morrisons make Walter Dominguez säger i ett uttalande till nyhetsbyrån AP att hon varit mycket stolt, inte bara för sin roll som en stark sydamerikansk kvinna i ”Will & Grace” men också seriens revolutionerande sätt att porträttera hbtq-personer.

”Shelleys största stolthet som skådespelare var att spela den okuvliga Rosario, i en komediserie som främjade hbtq-personers rättigheter och sociala rättvisa. Hon kände att bästa sättet att förändra hjärtan och sinnen var genom humor”, säger Dominguez.

Publicerad: