Paolo Roberto bekräftar: Greps för sexköp

”Jag står för mitt smuts och mitt skamliga beteende” – pratar ut i TV4

Efter misstänkta sexköpet: Paolo Roberto talar ut i TV4.

Tv-profilen berättar själv om händelsen – och hur han sent natten till fredag greps av polis.

– Jag har köpt sex, säger han i TV4 Play.

Paolo Roberto, 51, väljer att tala ut i TV4 efter det misstänka sexköpet natten mellan torsdag och fredag i en intervju med Jenny Strömstedt.

– Jag har köpt sex, säger han i intervjun och säger själv att han inte gjort det förut.

– Nej. Det här var första gången, säger han.

Paolo Roberto beskriver det som att han alltid lyckas förstöra för sig själv när han mår som bäst, tidigare ofta med våld.

– Den här gången lyckades jag hitta det som jag tycker är det smutsigaste som finns, för att döva det här hålet i mig, säger han.

Roberto om sexköp: ”Säkert nån som är dittvingad”

Jenny Strömstedt frågar honom vad han tycker är smutsigt med prostitution.

– Du köper en annan kvinnas kropp, säkert nån som är dittvingad eller... hon är inte där för att det är jättetrevligt, säger Paolo Roberto.

När Strömstedt frågar om han tänkt på att det kan handla om organiserad brottslighet och människohandel leder Paolo Roberto in intervjun på vad han kallar för sitt ”självskadebeteende”.

– Det är just därför. Det är det absolut smutsigaste, absolut vidrigaste man kan göra egentligen mot en annan människa. Det är det här självskadebeteendet som jag alltid har haft i mitt liv. Som grundar sig i övergrepp som jag blev utsatt för när jag var liten.

Men Jenny Strömstedt pressar Paolo Roberto och säger att det handlar om hans kvinnosyn och syn på prostitution. Han säger att han inte funderade över vem kvinnan var eller var hon kom ifrån.

– Inte då, nu gör man det och det är skammen i det här, det går aldrig att snacka bort. Jag har gjort det här och folk är jättearga på mig och det är helt rätt, säger han.

Från ett av Europas fattigaste länder

Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer kvinnan från ett av Europas fattigaste länder och under polisens utredning och förhör med Paolo Roberto har det framkommit att han betalat henne 1 500 kronor för sex.

”Inga ursäkter och jag står för mitt smuts och mitt skamliga beteende”, skrev Roberto tidigare under fredagen på Instagram när han också bekräftade att han skulle tala ut i TV4.

Då hade Aftonbladet redan kunnat berätta om polisens razzia mot misstänkta sexköpare på torsdagskvällen, en av dem en känd tv-profil vid en adress på Östermalm i Stockholm.

Razzian leddes av Norrmalmspolisen och resurser från Södermalmspolisen och Nationella operativa avdelningen, NOA, deltog också i spaningen.

Totalt greps 11 män och av dem erkände 10 köp av sexuell tjänst.

– Vi har jobbat mot flera adresser som en del i det pågående arbetet vi har mot sexhandel och prostitution i centrala Stockholm. Vi vet att det förekommer omfattande sexhandel, säger Stockholmspolisens presstalesperson Mats Eriksson.

Paolo Roberto talade ut i TV4 efter det misstänka sexköpet natten mellan torsdag och fredag i en intervju med Jenny Strömstedt.
Paolo Roberto talade ut i TV4 efter det misstänka sexköpet natten mellan torsdag och fredag i en intervju med Jenny Strömstedt.

Tidigt på fredagsmorgonen, efter att Paolo Roberto släppts av polisen, skrev också Paolo Roberto ett kryptiskt inlägg på Instagram om hur han alltid lyckas sparka undan benen för sig själv när han är som lyckligast:

”Den här gången finns det ingen förlåtelse... För att krossa sig själv är en lång process. Som kräver total hängivenhet. Det betyder att du behöver gå emot 100% av vad du står för. Det betyder att du måste förlora varje gnutta av hopp. Det betyder att du måste strunta i all typ av moral du någonsin stått för”, skrev han i inlägget som illustreras med en bild där han sitter och ser ut över en vingård.

”I natt har jag fattat ett riktigt dumt beslut”

I inlägget, som fick hundratals kommentarer innan Paolo Roberto stängde kommentarsfältet skriver han också:

”Jag är helt enkelt en parasit som ska utrotas! I natt har jag fattat ett riktigt dumt beslut som kommer ta ifrån mig min kärlek, mina barns respekt mina företag, tv-kontrakt och allt vad jag kämpat för under alla dessa år. Och vet ni vad? Det är rätt åt mig!”.

Han avslutade också inlägget med att han ska söka hjälp:

”Nu är det dags att en gång för alla söka hjälp för att reparera hålet i mina själ”, skriver Roberto på Instagram.

Aftonbladet har sökt Paolo Roberto.

Paolo Roberto talade ut i TV4 efter det misstänka sexköpet natten mellan torsdag och fredag i en intervju med Jenny Strömstedt.
Paolo Roberto talade ut i TV4 efter det misstänka sexköpet natten mellan torsdag och fredag i en intervju med Jenny Strömstedt.
Paolo Roberto greps i natt misstänkt för sexköp på Östermalm i Stockholm
Paolo Roberto greps i natt misstänkt för sexköp på Östermalm i Stockholm
Publisert:

LÄS VIDARE