Paolo Roberto gripen för sexköp

Jenny Strömstedt: Därför intervjuade TV4 Paolo Roberto

TV4:s svar: ”Gör vårt journalistiska uppdrag”

Av: 

Rasmus Karlsson

NÖJE

Kritiken har strömmat in mot TV4 efter att kanalen lät Paolo Roberto intervjuas efter att han erkänt sexbrott.

Nu förklarar Jenny Strömstedt varför.

”Jag tycker personligen också att det finns en poäng med att visa att dagens sexköpare inte är ’någon annan’”, skriver hon på Instagram.

Under fredagen erkände Paolo Roberto, 51, att han köpt sex på Östermalm i Stockholm. Det var i en intervju med TV4 som kan pratade om det.

– Jag har köpt sex, säger han i intervjun och tillägger att han inte gjort det förut.

I intervjun med Jenny Strömstedt, 47, pressar hon Paolo Roberto och säger att det handlar om hans kvinnosyn och syn på prostitution. Han säger att han inte funderade över vem kvinnan var eller var hon kom ifrån.

– Inte då, nu gör man det och det är skammen i det här, det går aldrig att snacka bort. Jag har gjort det här och folk är jättearga på mig och det är helt rätt, säger han.

”Vilken besvikelse, TV4”

Efter intervjun har kritiken strömmat in från tv-tittare.

”TV4 hur fan tänker ni? Ett hån mot alla utsatta kvinnor. Tack för den TV4”, skriver en tittare i TV4:s kommentarsfält på Facebook.

”Vilken besvikelse TV4”, skriver en annan.

Kritiken har framför allt handlat om att Paolo Roberto får berätta sin historia och att han målas upp som ett offer. Nu svarar Strömstedt på kritiken på sin Instagram.

”Det har väckt starka känslor att TV4 som nyhetsmedia intervjuade Paolo Roberto om hans sexköp. Det är oerhört bra att frågan engagerar eftersom sexköp är en olaglig handling som äger rum varje dag, året om utan att samhället förmår stoppa det. Antalet anmälningar ökar och bakom varje anmälning finns en kvinna eller man som under vidriga omständigheter tvingats sälja sin kropp”, skriver hon.

Jenny Strömstedt

”Det var ett redaktionellt beslut att göra den här intervjun”

Hon berättar också att under lördagsmorgonen kommer Nyhetsmorgon att sända ett längre inslag med Paolo Roberto. Syftet med det inslaget är att visa vilka det är som köper sex, vilka beteenden de har samt hur samhället måste agera.

”Var tionde man har någon gång köpt sex. Det vill vi fokusera på. I morgon i Nyhetsmorgon kommer representanter för Inte din Hora och Talita till Nyhetsmorgon. Vi kommer också att visa den intervju jag gjorde idag med Paolo Roberto efter det att han erkänt sexköp. Det var ett redaktionellt beslut att göra den här intervjun, men jag tycker personligen också att det finns en poäng med att visa att dagens sexköpare inte är ”någon annan”, utan också väletablerade män som lever framgångsrika liv i rampljuset och som finns mitt ibland oss”, skriver hon.

TV4: ”Vi gör vårt journalistiska uppdrag”

Fredrick Malmberg, chef för TV4 Nyheterna, väljer att svara via sms på kritiken som kommit in. Aftonbladet ställde flertalet frågor och fick till svar:

”Vi gör vårt journalistiska uppdrag, hur det tas emot kan vi inte kontrollera. Det tillhör god journalistisk sed att höra alla parter och i det här fallet valde Paolo Roberto att ställa upp på en intervju där han fick kritiska frågor”, skriver han.

Var det ni som hörde av er till honom eller tvärtom?

”Vi hörde av oss till honom.”

Aftonbladet har sökt Jenny Strömstedt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Höstnyheter hos Gina Tricot – handla årets trender här

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Paolo Robertos flickvän om tuffa tiden

ÄMNEN I ARTIKELN

Paolo Roberto gripen för sexköp

Paolo Roberto

Jenny Strömstedt