Släpper låt till flickvännen och influencern

Samir & Viktor om nya singeln ”Kemi”

I dag släpper Samir & Viktor nya singeln ”Kemi”.

Låten är tillägnad Samirs flickvän Julia och influencern Margaux Dietz.

– Känslorna jag känner ”in real life” återspeglas i texten, säger Samir Badran.

Efter succén med sommarlåten ”Odödlig” kommer Samir Badran, 29, och Viktor Frisk, 24, med en ny låt. I dag släpps ”Kemi”, en låt tillägnad deras respektive kärlekar.

– Jag blev kär i en tjej (Julia Sundquist reds anm.) under sommaren och då tänkte jag att det var perfekt att tillägna låten till min flickvän. Innan hade jag inte någon som jag var kär i, sen blev jag ju kär och det är helt perfekt. Känslorna jag känner in real life återspeglas i texten, säger Samir och fortsätter:

– Vi började hänga i sommar som polare, men sen märkte jag att vi hade kemi. Det började lite öppet, där vi fick göra vad vi ville, men sen blev vi tillsammans. Vi trivs fett bra, så det är nice.

Så för din del handlar låten om henne?

– Till hundratio procent. Det blir ju riktat till henne. För min del fanns inte samma innebörd i låten tidigare, men sen blev jag kär och då kände jag: “Fan, det här är perfekt. Det är exakt så här jag känner”. Då började jag snacka med skivbolaget och de blev taggade.

Samir Badran och Viktor Frisk.
Samir Badran och Viktor Frisk.

Vad var innebörden från början?

– Det var mer allmänt, hur det är att träffa en ny person eller whatever.

Frisk: ”Jävligt bra kemi”

Samir och Viktor säger att den nya singeln på sätt och vis blir en revolutionerande upplevelse för lyssnaren. Det klassiska Samir & Viktor-körsoundet finns där, men man har också kompletterat den nya låten med rap.

Det som duon vill förmedla med låten ”Kemi” är just känslan av att få kemi med någon. För Viktors del är låten tillägnad influencern Margaux Dietz, en person som han har fått bra kemi med i sommar.

– Man får ju inte kemi med vem som helst. Det är det som är grejen, det ska gå stötar i luften. Det är vad låten handlar om, man träffar en människa och får kontakt. Det kan vara vänskapligt också, men det ska finnas en kemi och slå gnistor i luften, säger Viktor Frisk och fortsätter:

– När vi skrev den här låten hade vi precis släppt låten “Odödlig”. Den här sommaren har jag fan varit odödlig, jag lovar. Du vet Margaux Dietz? Vi har jävligt bra kemi. Där kan man prata om kemi på ett vänskapligt sätt, man behöver inte vara kär.

Samir om utbrändheten

För drygt ett år sedan skrev Samir Badran på Instagram att det höga turnétempot slagit tillbaka mot honom och att han drabbats av utbrändhet. Han skrev också att han börjat få självmordstankar.

”Jag har stressat, festat, sovit dåligt, pressat mig själv till max, ätit dåligt, druckit mycket alkohol och levt utan någon som helst tanke på hälsa under stor del av mitt liv”, skrev han då.

Även om det fortfarande är ett intensivt turnétempo, och mycket festande i perioder, säger Samir att han i dag lärt sig att ta det lugnt.

– Jag softar mer. Om jag är ute och festar går jag kanske hem klockan två, i stället för sex eller sju. Och nu när jag har en tjej så blir det inte att man går ut och festar varje dag, men när jag ute och gigar med Viktor kan det bli mycket alkohol och fest.

Om Samir softar mer i dag så gör Viktor Frisk det motsatta.

– Samir är 29 år och börjar bli lite lugnare nu. Jag har steppat upp och haft den sjukaste sommaren i mitt liv och gjort så sjuka grejer. Jag har bara haft så jävla roligt. Om man skulle kolla igenom alla videos i min telefon skulle man bara sitta och le, säger Viktor.

Ingen kontakt med Sigrid

Det är inte bara i musiken som Samir delar med sig av sitt kärleksliv. I början av året meddelade han och Sigrid Bernson på respektive Instagram att de gjort slut efter två år tillsammans.

Han säger att de inte har haft någon kontakt sedan det tog slut.

– Nej, vi har ingen kontakt.

Varför inte?

– Jag vet inte. Jag har en ny tjej nu.

– Låten ”Kemi” handlar om Julia och Margaux, det är det viktigaste i den här frågan, säger Viktor.

Publisert:

LÄS VIDARE