Tareq Taylor

Tareq Taylor berättar om allvarliga olyckan: ”Haft en jävla tur”

Tv-kocken: ”Vadå brutit nacken?!”

Av: 

Nils Lolk

NÖJE

Tv-kocken Tareq Taylor bröt nyligen nacken efter en kitesurfingolycka.

Nu talar han ut om den svåra olyckan.

– Jag tillhör en av de få lyckligt lottade, säger han till Nöjesbladet.

Tv-kocken Tareq Taylor, 50, befann sig ute bland vågorna i Habo Ljung för att kitesurfa. Plötsligt går något snett.

– Jag laddade på ett rejält hopp och när jag väl kommer upp i luften så ser jag inte var jag är på väg, jag ser inte draken, jag ser inte vattnet där jag ska landa. Jag vet att jag tänker för mig själv när jag är där uppe: ”Det här kommer att göra jävligt ont, det är bara att hålla i”, säger han.

Tareq Taylor faller från ungefär 6 meters höjd ner på bara 25 cm djupt vatten och bryter nacken. Han berättar att han blev medvetslös och när han vaknade var det mörkt på sidorna av ögonen. Hans armar lydde inte.

– Jag bara stod på knä i vattnet och väntade på att armarna skulle börja fungera igen. Sen kopplade jag bort säkerhetsutrustningen så att draken inte skulle lyfta igen. Men jag visste att det var slutsurfat den dagen, säger han.

”Vadå brutit nacken?!”

Trots att han hade brutit nacken, packade han ihop sina grejer, cyklade hem och berättade för sin fru om vad som hade hänt. Att han hade skadat sig, men hade andra smärtor än de han haft tidigare. Då sa hon till honom att han åtminstone skulle ringa till 1177.

Efter ett tag ringde de tillbaka och sa att han skulle ringa efter ambulans, som sen körde in till sjukhuset. Men det var inte förrän några dagar inlagd som han fick reda på att han hade brutit nacken.

– När jag hade legat i två dygn kom en läkare kom in och sa: ”När man bryter nacken på det här sättet...” vadå brutit nacken?! sa jag. ”Ja du har brutit nacken, och du har haft en jävla tur”, sa läkaren, berättar Taylor.

Kontakten med hjälten

Har du fått kontakt med han som hjälpte dig där i vattnet?

– Jag tackade ju honom på nätet och då hörde hans fru av sig. Jag skickade ett meddelande till honom. Jag tror att han har kontaktat mig på min mail, för jag ville hålla det här oss två emellan. Men jag ska kontakta honom för de var ju lite oroliga när de såg vad som hände.

Och bjuda på kaffe och kaka då eller?

– Det blir nog lite mer än så.

I tisdags genomgick Tareq Taylor steloperation för sin nackskada och nu har han fått åka hem. Han säger dessutom att han nu mår bra.

Nästa sak på agendan för Tareq är rehabiliteringsträning.

– De närmsta sex till åtta veckorna kommer jag vara ganska stilla. Jag påbörjar min rehabiliteringsträning om cirka fem veckor.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Tv-kocken Tareq Taylor har brutit nacken

ÄMNEN I ARTIKELN

Tareq Taylor

Lund