Pernilla Wahlgrens oro för mamma Christina Schollin

Schollin blev svårt sjuk: ”Vi var jätteoroliga allihop”

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:

Hon hade tänkt åka till Spanien när mamma Christina Schollin blev akut sjuk och fick åka ambulans till sjukhus.

Men då insjuknade Pernilla Wahlgren.

– Jag ville såklart inte åka ner och riskera att smitta dem, säger hon till Aftonbladet.

Realitystjärnan och sångerskan Pernilla Wahlgren, 52, är en av alla artister som just nu går och rullar tummarna. I hennes fall var hon ute på en landsomfattande turné med sin succéshow ”Pernilla Wahlgren har hybris” som gick för fulla hus.

Showen hade premiär i januari på ett fullsatt Cirkus inför mängder av kändisvänner och släkt i salongen. Några fattades dock och det var Hans Wahlgren, 82, och Christina Schollin, 82, som befann sig i sitt semesterhus i spanska Nerja.

I en intervju med Aftonbladet i veckan avslöjade Christina Schollin att hon just då var svårt sjuk, att hon fick åka i ilfart med ambulans till sjukhuset i Malaga med blödande magsår.

– Jag blev väldigt sjuk. Det började med att jag verkligen inte mådde bra och knappt kunde andas. Jag kunde inte ens gå några få steg utan att få andnöd. Så jag fick åka in akut med ambulans till ett sjukhus i Malaga, det var tjutande sirener hela vägen. Jag hade fått blödande magsår och anemi och fick ligga där i tolv dagar. Jag fick blodtransfusioner och massa blod, det blev fyra påsar, sa Christina Schollin.

När Aftonbladet träffar Pernilla Wahlgren på konserten ”Karantänsessions” i Globen så berättar hon om oron för mamma.

– Vi var jätteoroliga allihop. Jag hade tänkt åka ner, men jag kunde inte det. Då blev jag dessutom sjuk och jag ville såklart inte åka ner och riskera att smitta dem.

Pernilla Wahlgren hade tänkt resa ner till föräldrarna i Spanien men blev själv sjuk.
Foto: LOTTE FERNVALL
Pernilla Wahlgren hade tänkt resa ner till föräldrarna i Spanien men blev själv sjuk.

”Vi var verkligen oroliga”

Med tanke på att Christina Schollin är 82 år är det inte konstigt att Pernilla Wahlgren var orolig.

– Hon var ju jättesjuk, men det var tur att det hände då. Jag är jätteglad att hon sitter i karantän i Spanien nu, hon är verkligen riskgrupp med tanke på sin ålder. Hon hade lungproblem och blödande magsår. Hon var ganska illa däran. Det var ju jättejobbigt och vi var verkligen oroliga såklart, säger hon och fortsätter:

– Jag är ändå tacksam att det hände innan corona. Man vet ju inte hur sjukvården hade prioriterat nu. Och det gick ju bra.

Pernilla Wahlgren berättar att föräldrarna fortfarande inte sett dotterns hyllade show.

– Mamma och pappa har fortfarande inte sett den och det känns ju helt sjukt. Jag tror inte de vet när de kommer hem. De hade ju en bokad hemresa, men det handlar ju nu om det går något flyg och om säkerheten. Jag känner mig väldigt trygg med att ha dem där. Jag tänker på alla som sitter i karantän som inte har någon balkong att gå ut på, de har ju pool och trädgård och allt.

Hon är glad att tekniken ändå gör att de kan hålla kontakten på ett bra sätt.

– Vi har aldrig ringt varandra så mycket som vi gör nu och vi hörs på Facetime varje dag. Någonstans kommer det kanske något gott ur det här. Man får tätare kontakt, det tror jag alla får med sina äldre släktingar.

Foto: PRIVAT
Hans Wahlgren och Christina Schollin.
Publicerad:

LÄS VIDARE