Sanna Nielsens hemliga plan efter ”Allsång på Skansen”

Drömmer om att jobba med Benny Andersson

Årets ”Allsång på Skansen” har passerat halvtid och Sanna Nielsen har siktet inställt på framtiden.

För Nöjesbladet avslöjar hon nu hemliga planen med Abba-stjärnan.

– Drömmen är att Benny Andersson skulle vilja sätta sig ner och skriva lite musik tillsammans med mig, säger hon.

Hyllade programledaren Sanna Nielsen, 34, har ett hektiskt schema.

Fram till mitten av augusti leder hon ”Allsång på Skansen” varje tisdag och därefter några veckor ledigt innan hon ger sig ut på turné med sin show ”Mitt Sanna jag”.

– Det är inte så att jag behöver mer jobb men jag skulle verkligen vilja börja skriva musik igen. Det var ett bra tag sedan och jag har längtat, säger hon till Nöjesbladet.

Sanna Nielsen: Jag är så otålig

Det är inte bara bristen på tid som hindrat henne. Även prestationsångesten har gjort sig påmind när det handlar om att komponera musik.

– Det är en väldigt hög tröskel man ska över. Just att våga. Man ska sätta sig med en annan låtskrivare och öppna upp. Det är ganska svårt.

– Jag är också så otålig. Jag vill att det ska bli bra på en gång och tidigare har jag inte haft tålamodet som krävs. Men jag tror att jag har kommit ikapp när det gäller den biten nu. Jag har mognat, säger hon.

Vem skulle vara den perfekta samarbetspartnern?

– Drömmen är att Benny Andersson skulle vilja sätta sig ner och skriva lite musik tillsammans med mig. Det hade varit fantastiskt. Tänk att göra det samtalet.

Har du frågat honom?

– Ja, det har jag faktiskt gjort, säger hon och brister ut i ett gapskratt.

Nobbade han dig?

– Nej, absolut inte. Han nobbade inte alls. Han var jättetrevlig men det blev inte av då. Det är ett tag sedan. Men det är aldrig försent, så ska man ju säga.

Vill flörta med Benny Andersson

Benny Anderssons Orkester har vid flera tillfällen gästat ”Allsång på Skansen” – men inte i år.

– Nej det är ju synd. Så jag kan inte flörta med Benny på Skansen. Jag får slå honom en signal istället. Om det inte är så att han läser det här och hinner före (skrattar). Det vore som sagt rena drömmen.

”Allsång på Skansen” visas i SVT1 tisdagar kl. 20:00.

Publisert:

LÄS VIDARE