Oscar Magnusson om Sven-Erik Magnusson: ”Betytt allt”

Sven-Ingvars om saknaden efter bandmedlemmarna

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Oscar Magnusson hyllade pappa Sven-Erik Magnusson på scen.

Efter sändningen fortsatte hyllningarna.

– Han betydde allt. Han var ingen fotbollspappa som knuffade på, utan gav mig fria tyglar, säger han.

I 60 år var Sven-Erik Magnusson frontman i Sven-Ingvars. När han gick bort i mars 2017, 74 år gammal, tog sonen Oscar Magnusson över sin fars roll som sångare i bandet.

I kvällens ”Allsång på Skansen” hyllade Oscar Magnusson sin far och sa att han fortfarande är väldigt närvarande i dagens Sven-Ingvars. Efter sändningen berättade han att Sven-Erik Magnusson även betytt väldigt mycket för hans personliga utveckling som artist.

– Han betydde allt. Han var ingen fotbollspappa som knuffade på, utan gav mig fria tyglar och jag fick prova på vad jag ville. Jag fick hoppa upp på scenen när jag var åtta och spela sked. Han har verkligen låtit en testa på olika saker och det tror jag ni också kan skriva under på, säger han och vänder sig till resterande bandmedlemmar.

1 av 4 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Oscar Magnusson.

”Det är tufft”

För drygt en månad sedan dog även bandmedlemmen Thommy Gustafsson efter en tids sjukdom och bandet beskriver det som en stor sorg.

– Vi blir goda vänner i orkestern och det är det som biter hårdast. Sen har vi varit kollegor i väldigt många år. Det är tufft, men i allt det där så är vi helt övertygade om att det pappa och Thommy ville göra mest av allt var att hålla på med musik och spela, säger han och fortsätter:

– Thommy hade nog jättegärna velat vara med här i kväll, och han är med i kväll, vi försöker nog vända den sorgen, eller vad ska man säga, vi försöker bära med oss sorgen och uttrycka den i vår musik. Det är ett sätt att bearbeta.

Trots saknaden av Sven-Erik Magnusson och Thommy Gustafsson så är det ett hungrigt Sven-Ingvars som snart släpper ny skiva.

– Nu har vi ett gäng friska grabbar som blickar framåt och vi har så jävla roligt.

Publicerad:

LÄS VIDARE