Skilsmässofilmen ”Marriage story” blev djupt personlig för Scarlett Johansson

Publicerad:

NÖJE

VENEDIG. En modern variant av ”Kramer mot Kramer”.
Så kan man beskriva Noah Baumbachs skilsmässofilm ”Marriage story”.
– Jag var själv mitt uppe i en skilsmässa när jag blev erbjuden rollen, så det var känslomässigt jobbigt, säger Scarlett Johansson.

1 av 2 | Foto: Arthur Mola / TT NYHETSBYRÅN
Scarlett Johansson på röda mattan under filmfestivalen i Venedig

”Kramer mot Kramer” (1979) där Meryl Streeps och Dustin Hoffmans rollfigurer blev indragna i en vårdnadstvist är den stilbildande filmen om ämnet i någorlunda modern tid.

Noah Baumbachs ”Marriage story”, som tävlar om Guldlejonet och sedan har Netflix-premiär, är en modern uppdatering. Adam Driver spelar en regissör och Scarlett Johansson en skådespelerska. När de skiljer sig och hon flyttar från New York till Los Angeles, startar ett skilsmässobråk med svindyra advokater (en av dem spelad av en fullkomligt lysande Laura Dern) och andra inslag.

”Sa mycket personligt”

Hon, Noah Baumbach och Scarlett Johansson erkänner att filmen är väldigt personlig för dem. Alla har genomgått mer eller mindre stökiga skilsmässor.
Adam Driver säger just ingenting av intresse. Han är gift sedan sex år tillbaka.
Scarlett Johansson, skild två gånger, berättar om mötet där hon fick filmrollen.

– Jag visste inte alls vad Noah ville prata om. Vi möttes, jag började dricka vin och berätta öppenhjärtigt om min pågående skilsmässa. Jag sa mycket personligt, som vi inte ska gå in på här. Då avbröt Noah efter ett tag och sa: Det är just det min film ska handla om.

Publicerad:

LÄS VIDARE