Tittare upptäckte tv-reporterns cancer

Victoria Price: Såg en utbuktning på halsen

Uppdaterad 2021-12-14 | Publicerad 2020-07-26

Tv-reportern Victoria Price.

Nyhetsreportern Victoria Price rapporterade om coronaläget i Florida.

Då såg en tv-tittare någonting som påminde om en cancertumör och kontaktade henne direkt.

”Hade jag aldrig fått det mejlet, då hade jag aldrig ringt min läkare. Då hade cancern fortsatt att sprida sig”, skriver Price på Twitter.

Amerikanska nyhetsreportern Victoria Price, 28, cancerknöl upptäcktes tack vare en uppmärksam tv-tittare, skriver BBC.

Det var under en direktsändning i kanalen WFLA som en tittaren tyckte sig se en utbuktning på reporterns hals och kontaktade henne via mejl.

Victoria Price berättar själv, bland annat på Twitter, om tumören.

”En tittare mejlade mig förra månaden. Hon hade sett en knöl på min hals som påminde om hennes egen. Hennes visade sig vara cancer. Och nu visar det sig att det är min med”, skriver hon.

Fick diagnos sköldkörtelcancer

Enligt läkarna rör det sig om sköldkörtelcancer som har spridit sig från halsen. Och redan på måndag kommer hon att opereras.

Price berättar att hon har haft fullt upp med coronarapporteringen från Florida under våren att hon helt glömt bort sin egen hälsa.

”Hade jag aldrig fått det mejlet, då hade jag aldrig ringt min läkare. Då hade cancern fortsatt att sprida sig. Det är en skrämmande tanke”, skriver hon och fortsätter:

”Jag kommer för alltid att vara tacksam över den kvinna som tog sig tid att mejla mig, en främling. Hon hade noll skyldighet att göra det, men hon gjorde det ändå. Snacka om att ha någon på sin sida, va?”.

Just den cancerformen är vanligare bland kvinnor än män, enligt reportern. Hon avslutar inlägget med att uppmana alla kvinnor att ha koll på halsen.

”Inte helt enkelt att se”

”Tumören finns på mitten av sköldkörteln, och lymfkörtlarna trycks uppåt och utåt. Därmed den subtila utbuktningen”, förklarar Victoria Price.

I ett annat inlägg visar hon en stillbild från den aktuella nyhetssändningen.

”Jag håller med om att det inte är helt enkelt att se. Det är inte uppenbart om man inte vet vad man ska titta efter”, skriver hon.

Hon försöker själv att förstå, skriver hon.

”Läkarna har förklarat för att tumören finns på mitten av sköldkörteln, och att lymfkörtlarna trycks uppåt och utåt. Därmed den subtila utbuktningen.”

@JamesG3209 @WFLA Hi! I agree, not the easiest to see. It’s not super obvious unless you know what to look for. Thi…
https://t.co/0vDzwqbdum

ANNONS

Följ ämnen i artikeln