Därför dumpade Tupac Madonna

1 av 2 | Foto: Kirsty Wigglesworth / AP TT NYHETSBYR N
Madonna dumpades av Tupac Shakur i början av 1990-talet.
NÖJE

Tupac och Madonna var ett par under 90-talet, men förhållandet tog slut.

Nu avslöjas anledningen i ett personligt brev skrivet av rapparen, som auktioneras ut för flera hundra tusen kronor.

”Jag skulle svika hälften av de människor som gjort mig till den jag trodde att jag var”, skrev han.

Rapparen Tupac Shakur sköts till döds 1996, endast 25 år gammal, men några år tidigare dejtade han världsstjärnan Madonna. Nu har ett väldigt öppenhjärtigt brev offentliggjorts som Tupac skrev till Madonna då han avtjänade ett fängelsestraff 1995, rapporterar TMZ. I brevet avslöjas anledningen till varför förhållande tog slut.

”Det skulle inte på något sätt äventyra din karriär att bli sedd med en svart man, om något så skulle det få dig att verka så mycket mer öppen och spännande, skrev han i brevet.

Men sen gav han sin förklaring till varför relationen tog slut.

”Men för mig, åtminstone enligt min tidigare uppfattning, kände jag i och med min ’image”’ att jag skulle svika hälften av de människor som gjort mig till den jag trodde att jag var.

Han skrev även ”Jag ville aldrig såra dig”, vilket hintar om att Madonna inte tog avslutet på förhållandet speciellt bra.

Startbud på 844 000 kronor

Madonna har alltid varit fåordig om deras relation, men bekräftade att de var ett par i en intervju med Howard Stern 2015. Tupac och Madonna träffades 1993 under en gala i Los Angeles och dejtade under 1994, men det är oklart hur länge de var tillsammans.

Brevet kommer att auktioneras ut till högstbjudande mellan den 19 och 28 juli på ”Gotta have rock and roll”. Startbudet ligger på 100 000 dollar, vilket i svenska kronor blir ungefär 844 000 kronor, men det förväntas gå för ett betydligt högre bud.

Ett tidigare brev skrivet av Tupac har sålts för hela 170 000 dollar. Alltså 1,4 miljoner kronor kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Madonna