Petter Stordalen: ”Är ännu mer förälskad idag”

Berättar om kärleken till Gunhild och kampen mot hennes sjukdom

1 av 3
NÖJE

Petter Stordalen är fast besluten – han ska ’backa Gunhild med allt han har’.

Sedan hon fick din diagnos 2014 har livet för paret förändrats.

– I mitt huvud har det bara funnits en sak: Gunhild ska igenom det, säger han i podcasten ”Framgångspodden”.

Petter Stordalen, miljardär och affärsman, kämpade i två år för att få gå på dejt med sin numera fru, Gunhild Stordalen.

– När det gäller Gunhild så visste jag första gången jag mötte henne att hon är en på miljonen, säger han i podcasten ”Framgångspodden” och fortsätter:

– Jag var förälskad efter första dejten och jag är ännu mer förälskad idag.

”Allt förändrades”

Gunhild Stordalen är läkare och miljöaktivist. Hösten 2014 fick hon diagnosen diffus kutan systemisk skleros. En sjukdom som angriper huden innan den sprider sig till inre organ och gör bindväven stel och hård. För att försöka bekämpa sjukdomen genomgår hon både kemoterapi och stamcellsbehandlingar.

Samtidigt arbetar hon för att belysa och skaffa stöd till forskning och utveckling för miljövänliga lösningar.

– Allt förändrades när Gunhild blev sjuk. När hon blev sjuk och insåg att hon kunde få ett väldigt kort liv sa jag till henne: ’Vad gör vi nu?’ Då sa hon att nu får hon jobba ännu mer fokuserat. I mitt huvud har det bara funnits en sak: Gunhild ska igenom det.

”Backa henne med allt jag har”

Stordalen berättar att mycket av hans liv de senaste tre åren har varit som väskbärare till Gunhild när hon reser runt världen. Han är fast besluten om att ’backa henne med allt jag har’, som han beskriver det.

Petter och Gunhild pratar inte speciellt mycket om döden, berättar han. De pratar om livet. Möjligheterna som finns och hur de ska tackla utmaningarna de stöter på.

Innan alla resor säger Peter samma sak till sina barn.

– Varje gång jag ska ut och resa säger jag till mina barn att kom ihåg att jag älskar dig. Varje gång jag ringer och de säger att de ska ut och resa: Jag älskar dig. Jag säger det för att jag vill att om något händer mig eller dem så ska det sista de ha hört vara att jag älskar dem.

ARTIKELN HANDLAR OM