Skådespelaren Richard Hatch är död

Skådespelaren blev 71 år gammal – gick bort i sviterna av sin cancer

1 av 2 | Foto: London Entertainment/Splash News / Splash
Richard Hatch blev 71 år gammal.
NÖJE

Skådespelaren Richard Hatch är död, det uppger representanter för skådespelaren.

Stjärnan är kanske mest känd för sin roll som ”Captain Apollo” i science fiction-serien ”Battlestar Galactica”.

Skådespelaren blev 71 år gammal.

Skådespelaren Richard Hatch har gått bort 71 år gammal efter en längre kamp med cancer i buksportskörteln. Han dog i sitt hem i Santa Clarita i Kalifornien med sin son Paul vid sin sida.

Hatch debuterade på vita duken i ”All my children” 1971 och hans första större roll kom fem år senare i detektivserien ”The Streets of san Francisco” där han spelade karaktären ”Dan Robbins”.

Mes känd som Captain Apollo

Men den rollen han är mest känd för är som ”Captain Apollo” i den populära rymdserien ”Battlestar Galactica”, en tolkning som han nominerades till en Golden Globe för.

Hatch har annars gjort flera inhopp i andra populära tv-serier, han syns bland annat i ”Dynastin”, ”MacGyver” och ”Baywatch”.

Var med i ny Battlestar Galactica

Under den senare tiden av sin karriär tillbringade han mycket tid med att försöka återuppliva den populära rymdserien igen, bland annat skrev han, regisserade och producerade en trailer för en ny Battlestar Galactica-serie som aldrig blev gjord.

Däremot gjordes en annan nyverison av serien, där skådespelaren fick en roll som politikern ”Tom Zarek” som han porträtterade under fyra säsonger.

Under tisdagentog flera av av hans skådespelarkollegor till sociala medier för att visa sin saknad och sorg över skådespelarens bortgång.

ARTIKELN HANDLAR OM