Kanye West anklagas för drogmissbruk – kan mista 95 miljoner

Läckta mejl visar att Kanye West kan ha överdoserat när han tvingades ställa in fjolårets konserter.
Läckta mejl visar att Kanye West kan ha överdoserat när han tvingades ställa in fjolårets konserter.

HOLLYWOOD. I november i fjol ställde Kanye West hastigt in 23 spelningar.

Det hette då att han var sjuk.

Nu visar ett försäkringsbråk att kollapsen kan ha orsakats av att rapparen svalde en cocktail av receptbelagda preparat.

Veckotidningarna Star och National Enqurier har kommit över läckta mejl mellan Kanyes advokater och hans brasilianska turnébolag. I mejlen beskrivs Kanyes sammanbrott i detalj.

Läkarna kallar det inträffade, ”en fyra dagar lång manisk episod, inkluderande fysiskt våld, gråtattacker, grandiost beteende och sömnbrist”.

Händelsen slutade med att Kanye spändes fast på en bår och fördes till en psykiatrisk klinik där han ska ha klagat över hallucinationer.

Kan nekas försäkringsmiljonerna

Enligt mejlen hade den 40-årige stjärnan blandat flytande marijuana med tunga smärtstillande preparat, ecstasyliknande narkotika och valium.

Uppgifterna finns i mejl där Kanyes advokatfirma, KHPS LLP, och advokater för turneföretaget PK Schrieffer LLP, grälar om vem som ska bära det ekonomiska ansvaret för händelsen.

På spel står en försäkringspolicy som vid sjukdom berättigar Kanye till 95 miljoner kronor.

Skulle det visa sig att rapparen gick på droger när han hoppade av turnén har han enligt kontraktet inte rätt till pengarna.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN