Anna Book: ”Jag vill inte sparka Anna Brolin, men...”

Anna Book kämpade sig till en vinst i ”Biggest loser VIP”.

Nu har sångerskan en sundare livsstil och en ny karriär i sikte.

– Jag hade inte tvekat en sekund om jag fick frågan att bli programledare för programmet, säger hon till Nöjesbladet.

Förra året vann Anna Toledano Book, 47, den allra första säsongen av ”Biggest loser VIP”. Totalt tappade sångerskan 22,7 kilo i vikt under programmets gång.

Nu nästan ett år senare håller hon fortfarande formen.

– Det har inte varit lätt och det är fortfarande svårt vissa dagar när man inte har någon riktig morot. Men jag har slutat att ljuga för mig själv och komma med bortförklaringar och jag kämpar på, säger hon.

Anna Toledano Book menar på att det handlar om att hitta rätt fokus.

– Från början ville jag vinna själva programmet men redan efter en vecka på slottet skiftade jag fokus utan att tänka på det. Jag ville plötsligt vinna för min egen skull, för mitt liv och för min hälsa. Det är nog därför jag blev så framgångsrik i viktkampen.

”Är så svartsjuk”

Konkurrensen mellan deltagarna kändes av och tidvis var det en del bråk mellan deltagarna.

– Det var tufft både fysiskt och psykiskt men rätt fort sa jag till mig själv: “Jag är inte här för att skaffa mig vänner. Jag är här för att skaffa mig ett nytt liv.”

Trots tjafs och bråk så saknar sångerskan gemenskapen i ”Biggest loser VIP” och hon längtar tillbaka till Ekolsunds slott där inspelningarna ägde rum.

– Jag är så svartsjuk på tjockisarna som är på slottet nu och spelar in. Jag vill bara åka dit och vara där med dem. Springa med dem och peppa dem att kämpa. Jag tror jag hade varit en perfekt coach till deltagarna. Jag har ju gjort resan själv och vet exakt vad de går igenom. Jag vill nästan jobba mer med det än med musiken, säger hon.

Vill bli programledare

Skulle du kunna tänka dig att leda själva programmet?

– Jag vill inte sparka Anna Brolin, men jag hade inte tvekat en sekund om jag fick frågan att bli programledare för programmet. Det vore en dröm. Om hon vill sluta tar jag gärna hennes plats, säger Anna och skrattar.

Anna Toledano Book som kämpat med sin vikt i stort sett hela hennes vuxna liv har ett tydligt mål inför framtiden.

– När jag fyller femtio år om två år så ska jag vara i mitt livs form. Mitt snyggaste, sexigaste, starkaste och sundaste Anna och för att lyckas med det sätter jag upp mål och delmål. Jag tar morgonpromenader varje dag och har börjat med ridningen igen för att få lustfylld träning. Sedan ska jag bygga på med styrka och kanske se till att få lite magrutor lagom tills jag fyller femtio.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN