Svenska kollegans sorg – efter ”Love Island”-stjärnans plötsliga död

Realityprofilen och tidigare Miss Great Britain-vinnaren Sophie Gradon är död.

Hon blev 32 år.

Nu riktar vännen och kollegan, svenska Malin Andersson, från ”Love Island” kritik mot hur programmet tar hand om deltagarna.

Sophie Gradon blev känd för den brittiska tv-publiken när hon deltog i kärlekssåpan ”Love island” 2016. Hon skrev då tv-historia när hon tillsammans med deltagaren Katie Salmon bildade seriens första kvinnliga par.

Under gårdagskvällen krävde hennes vän och kollega, Malin Andersson, att torsdagens avsnitt av ”Love Island” skulle ställas in för att hedra Gradons minne. Kanalen ITV2 sände som vanligt, men valde att tillägna programmet till Gradon.

Sophie Gradon hittades död på onsdagskvällen. Dödsorsaken är ännu inte känd, men enligt uppgifter i brittisk media ska hon ha tagit sitt liv.

Kräver bättre uppföljning

Malin Andersson, vars pappa är från Sverige, riktar nu skarp kritik mot ”Love Island” och menar att deltagarna inte erbjuds tillräckligt med stöd efter inspelningen.

– Vi gick in där utan att veta hur det skulle vara att komma ut efteråt. Jag och Sophie är väldigt lika varandra och vi befann oss inte på ett särskilt bra ställe året efter programmet, säger Malin Andersson till The Mirror.

Hon poängterar att fler realityserier, inte bara ”Love Island”, bör se efter sina deltagande bättre, förbereda dem på kändisskapets olika sidor och ha bättre uppföljning efter programmets slut.

Även om deltagarna får tillgång till en psykolog när de åker ur ”Love Island”, är det efterdyningarna som är svåra att hantera, menar Malin Andersson.

– Klippningen är nyckeln, för de visar vad de vill att publiken ska se. Du går ut på Twitter och ser folks alla åsikter, alla memes, och det är vidrigt. Att gå från ingen till det där är en chock för systemet. Du lämnar ”Love Island” med 400 000 följare och du tänker ”vad i helvete?”

Hon fortsätter:

– Jag tror att i reality-tv används du i viss mån bara som en cirkusapa och när de väl är färdiga med dig är det bara; ”tack för tittarna”, säger hon.

ITV har ännu inte kommenterat Malin Anderssons kritik.

”Alla på ITV2 och ’Love Island’ är bestörta över nyheten om Sophie, och våra djupaste sympatier och tankar går till hennes familj och vänner”, skrev kanalen tidigare i ett uttalande.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE