Filmskaparen döms för bestialiska mordet på flickvännen

avMathilde Albinsson

NÖJE

Modellen och småbarnsmamman Iana Kasian skalperades, bets i ansiktet och dränerades på blod.
På onsdagen dömdes pojkvännen, den förmögne serieförfattaren och filmskaparen Blake Leibel, för mordet.
De makabra detaljerna har kusliga likheter med en av hans berättelser.

På onsdagen förklarade en jury serieförfattaren och filmskaparen Blake Leibel, 37, skyldig till samtliga åtalspunkterna mord, tortyr och skadegörelse.

Det var i maj 2016 som Iana Kasian hittades död i sin bostad i West Hollywood i Los Angeles. Kroppen var lemlästad och utsatt för mycket grovt våld.

Blake Leibel – Iana Kasians pojkvän och far till deras då två månader gamla dotter – greps omgående misstänkt för mordet.

Obduktionsrapporten, som offentliggjordes i slutet av september 2017, avslöjar brutala detaljer om hur dådet gick till, rapporterar ABC:s lokal-tv. 30-åriga Iana Kasian påträffades i sängen, död efter att ha utsatts för trubbigt våld mot huvudet.

Kroppen tömdes på blod

Skallbenet var blottat. Delar av skalpen hade slitits eller skurits bort. Hon hade också svåra skador i ansiktet och vad som bedöms vara mänskliga bitmärken på käken.

Kroppen ska dessutom ha varit helt tömd på blod, enligt rättsläkarens sammanställning.

En av Leibels böcker, ”Syndrome”, handlar om en urspårad hjärnkirurg som försöker isolera människans ondska till en del av hjärnan för att få bort den. Bland karaktärerna finns en kvinnlig skådespelare och en dömd seriemördare.

Romanens inledning har kusliga likheter med mordet, skriver New York Daily News. I en tillbakablick skär nämligen seriemördaren halsarna av ett par och tömmer dem på blod.

1 av 4 | Foto: © FACEBOOK
Iana Kasian.

Under den veckolånga rättegången har det framkommit att Leibel känt avundsjuka gentemot sitt och Iana Kasians nyfödda barn. Han ska ha känt sig utestängd, när flickvännen tillbringade mer tid med dottern än med honom.

Riskerar dödsstraff

Efter en tre timmar lång överläggning föll den fällande domen. Leibel, klädd i en blå blazer och vit skjorta, stod orörlig och stirrade rakt fram när domen kungjordes. Offrets mor Olga Kasian, som flugit till USA från hemlandet Ukraina för att närvara under rättegången, brast ut i tårar, skriver The Hollywood reporter.

Blake Leibel riskerar dödsstraff.

Leibel är son till den stormrike kanadensaren Lorne Leibel, fastighetsmagnat som även har ett förflutet som olympisk seglare.

Statistik: Mäns våld mot kvinnor 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM

Film