Nikkis ord till Chris Kläfford: ”Behöver mer stake”

avLeo Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Förra veckan blev en återkomst efter sågningen.

Den här fredagen blev någonting mitt emellan.

– Tre plus, fem av tio, eller vilken skala ni nu vill använda, säger Alexander Kronlund.

Chris Kläfford, 28, gjorde något av en comeback i förra fredagsfinalen. För två veckor sågades han av juryn efter sin tolkning av Frank Sinatras ”Fly me to the moon”. Nikki Amini kallade framträdandet för pinsamt.

Men förra veckan blev det alltså åter jubel. Chris föräldrar hade valt låten ”Resolution” av singer-songwritern Matt Corby och det gick hem hos ”Idol”-juryn.

– Falsetten och crescendot med din röst och kören, du är så magisk ikväll. Är det nån här som kommer ihåg refrängen? Nej, det enda man kommer ihåg är du, den här låten är inte lika bra som du, sa Kishti Tomita då.

”Behöver mer stake”

Den här fredagsfinalen blev den första där deltagarna fick välja två låtar under temat ”Världsstjärnor”. Chris fick inleda programmet med ”Without you” av Avicii.

Och det blev varken en vidare fortsättning på framgångsvågen eller ett nytt klavertramp.

– Irländska tongångar är inte min grej, men du trallar dig igenom det här: Avicii är inte där jag vill ha dig, och jag tror inte du vill vara där heller. Det blir inte dåligt. Tre plus, eller fem av tio eller vilken skala du vill använda. Habilt, säger Alexander Kronlund i sändningen.

Även Nikki Amini var skeptisk.

– Den enda som har klarat av den här genren är Hanna, det är svårt och trubaduren i dig tillåter dig inte att lyfta det här. Du kan lägga topline på det här i studio men ska du göra det live behöver du mer med stake.

”Housestjärnor kommer ringa dig”

Anders Bagge i ”Idol-juryn” var lite mer optimistisk.

– Jag kan lova att många housestjärnor kommer ringa dig och vilja ha dig topline.

Här är alla vinnare av Idol 01:20
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2017

Idol