Så väljer du rätt bröllopsklänning!

avKarolina Skande

NÖJE

Hitta dressen som passar din kroppsform

V-ringat eller båtringad? Axelband eller axelbandslöst? Frågorna är många när den perfekta bröllopsklänningen ska väljas. Att riskera att se ut som en felplacerad elefant på sin viktigaste dag är inte ett alternativ.

Karolina Skande ger dig tipsen som hjälper dig hitta rätt, för din kropp.

Sjöjungfrumodellen

Sjöjungfrumodell.

Framhäver dina kurvor och bör därför undvikas om du anser dig ha för breda höfter eller för yppig barm. Vill du däremot lyfta fram det kvinnliga du har att erbjuda är det en utmärkt modell.

Båtringning

Båtringningen är en klassisk och väldigt fin ringning men även båtringningen gör att axelpartiet till viss del kan se bredare ut. V-ringat är däremot bra om man ge illusionen av smalare och nättare axlar.

Bar rygg

Djup urringning är ett ypperligt alternativ för den som känner att en djup urringning kanske inte riktigt är passande. Den djupa ryggen är ett bra sätt att få en modern, snygg och ”lagom” sexig bröllopsklänning.

Kort klänning

Den korta brudklänningen är fortfarande något kontroversiell så vid ett traditionellt kyrkbröllop finns det troligtvis de som skulle reagera. Många är dock långt mer bekväma i klänningar som inte skrapar mark så det kan tyckas vara dags för en förändring. Var dock medveten om att det är ett ställningstagande man gör.

Klänning med ärm

Alla trivs inte med bara axlar och då är ärm, lång som kort, naturligtvis ett ypperligt alternativ. En lång klänning med ärm kan dock ge ett ganska ”tungt” intryck. Alternativ som spets eller transparenta ärmar är ett bra alternativ om man inte vill ha bara ärmar men ändå ge klänningen ett nätt och lätt uttryck.

Breda eller smala axelband

Har du breda axlar som du inte vill förstärka bör du undvika spaghetti-tunna axelband. Bredare axelband skapar en bättre balans.

Bara axlar

Är du nätt på överkroppen men har lite mer tyngd runt rumpa och lår är den axelbandslösa klänningen med vidd i kjolen ett bra alternativ. Du lyfter fram det du själv anser vara dina positiva egenskaper och döljer det du är mindre benägen att visa upp. Även bara axlar anses inte alltid som politiskt korrekt i kyrkan, något du i alla fall bör vara medveten om.

Kostym

Bara för att man är brud behöver man inte klä sig i marängformad blåsa. Är du en modern tjej som sällan bär klänning är faktiskt kostym eller dräkt något du kan överväga. Ett alternativ för den inte så tjej-tjejiga-tjejen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode