”Jag skulle vara lost utan Janna”

– Jag vill uppmana alla snubbar därute att våga vara töntiga med sina flickvänner. Många vill vara någon ”räddare i nöden”-snubbe med det här ”sov på min håriga bröstkorg”- Men du vill ju ha någon som du kan mysa med och öppna dig inför, säger Danny.
– Jag vill uppmana alla snubbar därute att våga vara töntiga med sina flickvänner. Många vill vara någon ”räddare i nöden”-snubbe med det här ”sov på min håriga bröstkorg”- Men du vill ju ha någon som du kan mysa med och öppna dig inför, säger Danny.

Tjejer bombarderar honom med kärleksbrev och skriker sig hesa så fort han visar sig på scen.

Men alla fans suktar förgäves. Danny Saucedo har redan hittat kvinnan i sitt liv.

– Jag skulle förmodligen vara ganska ”lost” utan Janna, säger flickfavoriten till Klick!

Danny tillsammans med flickvännen Janna Granesjö.
Danny tillsammans med flickvännen Janna Granesjö.

Han vet exakt hur många år, månader och dagar de har varit tillsammans. När den 22-årige popidolen Danny Saucedo, 22, såg sin två år äldre flickvän Janna Gränesjö för första gången var det verkligen kärlek vid första ögonkastet.

Från hans sida vill säga.

”Hon var extremt vacker”

– Jag såg henne på en fest och veckan efter upptäckte jag att hon gick på min skola. Men det dröjde hela sommaren innan jag fick henne. Jag var en ganska sprallig liten gosse som alltid gick runt med en stor mössa och såg ganska annorlunda ut och hon tyckte nog mest att jag var konstig, säger Danny och flinar.

Vad föll du för hos Janna?

– Jag tyckte att hon var extremt vacker och kände att hon var en vacker människa också. Fem och ett halvt år senare vet jag att jag hade rätt. Jag hade inte klarat av det jag har gått igenom utan henne.

– Jag skulle förmodligen vara ganska ”lost” utan Janna. Jag är inte killen som i första taget svävar iväg, men hon har varit mitt ankare och min trygghet.

Men trots att Danny beskriver sin sambo som ”den rätta” får både förlovning och bröllop vänta.

– Om ett par år kanske, det hänger väl där outtalat. Barn kommer nog dröja tills jag är trettio.

I dagarna släpper Danny sitt andra soloalbum. En av låtarna, ”Turn off the sound”, handlar om att bara vilja stänga av allt och få vara ensam. En självupplevd känsla.

– Det här året har varit jättepåfrestande. Det har gått spikrakt uppåt för EMD, det har varit sommarkryss hit och allsång på skansen dit och det har varit det bästa året i mitt liv. Men det har funnits stunder då jag känt att ”shit, jag orkar inte mer”, säger Danny och lägger till:

– Men det är ju en bransch där allt går fort och det kommer nya söta pojkar som kanske petar ner mig. Jag jobbar ju för att det är kul, men samtidigt försöker jag ju garantera mig en plats hela tiden.

Privatlivet i kläm

Att alltid jobba har sitt pris och privatlivet hamnar i kläm när tiden inte räcker till.

– På något underligt sätt fungerar det, men det är alltid någon relation som får lida lite. Det är antingen tjejen, mamma, brorsan eller mina vänner som får lite mindre av mig.

Tröttnar inte din flickvän på att du jobbar så mycket?

– Bitvis. I somras var det jättehårt, vi sågs i princip ingenting. Vi hörs hela tiden och vet var vi har varandra, men när jag tänker efter så är det ganska sjukt att det håller så bra som det gör.

Har ni haft några kriser?

– Typ en tremånaderskris, lite ”ska vi vara tillsammans eller vara kompisar?”. Men inte efter det. Vi kan tjafsa och ha meningsskiljaktigheter, men det är bara larviga småsaker, som vem som skulle ha köpt kattsand, säger Danny och skrattar.

Att ha kul tillsammans är en viktig ingrediens för att hålla glöden vid liv. Och att gosa mycket.

– Vi är jätteputtinuttiga med varandra, vi har nästan ett eget språk och är lite töntiga, men det tycker jag att man ska få vara. Man måste bygga upp en ”vi” mot ”dem”-känsla och att inget kan rucka på det, säger Danny.

Danny Saucedo

Namn: Danny Gabriel Alessandro Saucedo Grzechowisk. Ålder: 22. Bor: Södermalm i Stockholm. Familj: Mamma, pappa, bror och sambo Janna Gränesjö, 24. Aktuell: Med nya albumet ”Set your body free” som släpptes på julafton.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN