23 svenska kändisar: Så firar vi mors dag

avBenjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Sista söndagen i maj varje år firas mors dag. Det är sedan gammalt.

Nöjesbladet har frågat ett gäng kända mammor hur de ska fira högtiden.

– Jag kommer närvara och hedra Lill-Babs vid den officiella minnesgudstjänsten i Storkyrkan, säger Jessica Andersson.

Enligt Svensk Handel är blommor, en middag och choklad de vanligaste presenterna till mamma. Och när Sveriges cirka 2,8 miljoner mammor själv får välja så står ofta just en middag högst på önskelistan.

Vi har frågat ett gäng kända mammor hur de kommer fira högtiden.


Foto: Magnus Sundholm
Maria Montazami.

Maria Montazami, 52, tv-profil och Hollywoodfru

– Det bästa med mors dag är när man får barnens handskrivna kort där de berättar hur fantastisk jag är! Det är så roligt att få höra deras sätt att beskriva mig. Vi tillbringar alltid mors dag tillsammans, ofta här hemma där vi bara umgås vid poolen, spelar spel och äter god mat.


Foto: Björn Lindahl
Louise Hoffsten.

Louise Hoffsten, 52, artist och sångerska

– Om min mamma hade levt så hade jag tagit ut henne på lunch. Nu firar jag henne med att tända ett ljus och skicka henne många fina ljusa tankar. När det gäller mig själv så vill jag bli firad med mycket kärlek!


Foto: Carolina Byrmo
Anitha Schulman.

Anitha Schulman, 39, entreprenör och influencer

– Åh, jag har inte ungarna i år så jag kommer inte fira alls. Om inte min sambo överraskar mig förstås.


Foto: Magnus Wennman
Anette Norberg.

Anette Norberg, 51, idrottsprofil och OS-hjälte

– Jag firar mors dag med att sitta på flyget från Los Angeles och Las Vegas där jag varit på semester, så jag får fira med god mat när jag kommer hem.


Foto: Stefan Mattsson
Carolina Gynning.

Carolina Gynning, 39, konstnär och programledare

– Jag kommer fira med min mamma. Vi har gemensamt designat ett pris för ”Mammagalan” som sänds i Kanal 5 på mors dag där vi kommer hylla alla mammor som kämpar varje dag för att sköta både karriär och barn!


Foto: Karin Törnblom / IBL
Susie Päivärinta.

Susie Päivärinta, 54, sångerska

– Vi firar inte mors dag så mycket men jag älskar blommor och hoppas på att få en fin bukett. Det vore toppen.


Foto: Natanael Johansson
Lulu Carter.

Lulu Carter, 57, tv-profil och inredare

– Jag glömmer alltid bort mors dag men mina barn brukar komma ihåg den. Vi brukar äta en mysig middag ihop och så blir det nog i år också. Jag tänder alltid ett ljus för min mamma den dagen och tänker extra mycket på henne. Hon gick bort 2006.


Foto: Magnus Sandberg
Christina Schollin.

Christina Schollin, 80, skådespelerska

– Jag kommer att vara på Berns och sitta i publiken där min kära dotter Pernilla leder ”Mammagalan” tillsammans med Sofia Wistam.


Foto: Peter Wixtröm
Jessica Andersson.

Jessica Andersson, 44, sångerska och programledare

– Jag kommer uppvakta min egen mamma dagen innan och på mors dag kommer jag närvara och hedra Lill-Babs vid den officiella minnesgudstjänsten i Storkyrkan i Stockholm.


Jenny Edlund.

Jenny Edlund, 35, tv-profil ”Ensam mamma söker”

– Jag och min blivande man Tim ska åka hem till mina föräldrar för att fira min mamma och min älskade mormor. Att fira med dem man älskar mest är det enda som betyder något i slutändan. Mer än alla rosor och all choklad i världen.


Foto: Lotte Fernvall
Sanna Bråding.

Sanna Bråding, 38, programledare och skådespelerska

– Jag kommer fira med barnen och mina föräldrar på Gröna Lund. På kvällen blir det Berns och ”Mammagalan” som jag jobbat med. Så länge jag får vara med mina barn och de ger de där genuina, varma kramarna som barn gör så känner jag mig firad som mamma varje dag!


Foto: Ola Kjelbye
Anne Lundberg.

Anne Lundberg, 52, programledare

– Jag är inte hemma utan befinner mig i Stockholm på mors dag med förberedelser inför nationaldagsfirandet på Skansen som jag är programledare för. Jag ringer väl min mamma och gratulerar och mina barn kanske ringer mig. Men det blir inget annat firande i år.


Foto: Magnus Sandberg
Ann-Louise Hanson.

Ann-Louise Hanson, 74, sångerska

– Jag kommer fira mors dag på söndag genom att hylla en helt otroligt kär vän, kollega och mor, Barbro ”Lill-Babs” Svensson vid minnesgudstjänsten i Storkyrkan. Vi är många artister som deltar vid denna hyllningskonsert.


Foto: Karin Törnblom
Bathina Philipson.

Bathina Philipson, 39, tv-profil och societetskvinna

– Jag kommer nog fira mors dag med att tala om för barnen att det är mors dag och sedan tvinga dem att göra en tårta eller dylikt.


Foto: Magnus Sandberg
Anna-Karin Wyndhamn.

Anna-Karin Wyndhamn, 42, tv-profil ”Supernannyn”

– I år sammanfaller mors dag med min bröllopsdag så jag väntar mig således pompa och ståt från flera håll. Skämt åsido är det inte så mycket som behövs. En omsorgsfullt ritad teckning eller extra mycket gos håller rätt länge. Har man någon väldigt specifik önskan om gåva tycker jag man ska pina iväg och köpa den själv för att undvika eventuell besvikelse.


Foto: Karin Törnblom
Shirley Clamp.

Shirley Clamp, 46, sångerska

– Jag ska börja dagen med att lyssna på ett alldeles färskt avsnitt av min podcast ”Dålig mottagning” och sen ska jag sjunga med en stor kör och där träffar jag nog många fina mammor så jag får fira med dem.


Foto: Magnus Sandberg
Zinat Pirzadeh.

Zinat Pirzadeh, 51, komiker

– Jag vill bli firad och bortskämd som en riktig ”morsgris”! Och det blir jag eftersom jag har tre barn plus tre bonusbarn. Jag förväntar mig inget mindre än frukost på sängen, massor av fina teckningar och många gosiga kramar.


Foto: Anna Tärnhuvud
Sofia Wistam.

Sofia Wistam, 52, programledare

– Jag firar med att samla familjen på ”Mammagalan”. Både mina barn och min egen mamma. Jag tycker att träffas är det viktiga. Vill barnen ge mig något, så är det att bli månadsgivare hos Läkarmissionen, det enda jag önskar mig. Då är man med och förändrar och räddar livet på mammor i utsatta delar av världen.


Foto: Carolina Byrmo
Viveca Sten.

Viveca Sten, 58, författare ”Morden i Sandhamn”

– Bästa sättet att fira mors dag är med en god middag utomhus på altanen med hela familjen. Min man är ganska bra på att komma ihåg blommor och min dotter Camilla har svart bälte i att styra upp födelsedagar och liknande, så jag blir nog inte bortglömd.


Foto: Lotte Fernvall
Heidi Andersson.

Heidi Andersson, 37, tv-profil och armbryterska

– Jag ska se till att fira min egen mamma Jeanette. Kanske farsan och jag monterar en ytterdörr i deras torp i närheten av Ensamheten. Då blir hon glad! Jag älskar att fixa saker med konkreta resultat. Personligen vill jag göra något riktigt fysiskt på söndag som att klättra på byggställningar. Och dricka kaffe. Det är kul.


Foto: Karin Törnblom
Nanne Grönvall.

Nanne Grönvall, 56, sångerska och låtskrivare

– På mors dag kommer jag åka till min mammas grav sedan ska jag gå på minnesstunden för Lill-Babs – som ju alltid varit hela Sveriges mamma. Mors dag firandet brukar annars bli lite spontant med sönerna och deras respektive beroende på vad de har för planer och var de befinner sig.


Foto: Magnus Sandberg
Anna Anka.

Anna Anka, 47, tv-profil och nygammal Hollywoodfru

– Mammor ska uppvaktas med blommor, kort och fin middag. En unik möjlighet att visa sin tacksamhet och njuta tillsammans. Själv ska jag tillbringa mors dag på Waldorf Astoria Biltmore i Arizona där jag hyrt en lyxig villa i fem dagar. It’s a safe heaven för kändisar och presidenter.


Foto: Stefan Mattsson
Malou von Sivers.

Malou von Sivers, 65, journalist och programledare

– Jag kommer att fira min gamla mamma 89 år med hennes favoritglass i solen på hennes äldreboende. Sen hoppas jag att mina tre barn firar mig. Kanske blir det brunch det är mitt favoritmål. På kvällen åker jag till Grekland så vi får se vad de hittar på.


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Mors dag