Ulf Lundell: Jag har inga vänner

Rocklegendaren om ensamheten – och nya turnéplanerna

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Kvinnorna har varit Ulf Lundells enda sällskap.

Nu är de borta.

I en intervju i tidningen ”Sex” berättar rocklegendaren om ensamheten.

– Jag har inte haft några nära vänner sedan jag var 25 år, säger han.

Han skilde sig från frun Sofia Möller i augusti.

Nu lever Ulf Lundell, 68, själv på gården Svinaberga utanför Kivik.

I en intervju i tidningen ”Sex” comeback-nummer berättar artisten om ensamheten som präglat hans liv de senaste månaderna. Utöver sina tre äktenskap har han inte haft något socialt umgänge på över 40 år.

– Jag kan inte leva ensam på Österlen så här. Jag måste ta mig till en replokal och börja jobba med musiker. Jag vet att jag är bra på att göra det. Jag lever ju som författaren. Jag borde ha katter här, men jag har inga katter. Jag har inga bekanta. Jo, jag har några som jag pratar med på bygden. Men jag har inte haft några nära vänner sedan jag var 25 år. Det har varit kvinnorna som har varit mina vänner. De har kommit, stannat, förfasats och gått, säger han.

”Är ganska osocial”

Var han skulle hitta nya vänner vet han inte.

– På golfbanan då? Hahaha! Flugfisket? Jag är inte asocial, men jag är ganska osocial. Jag ser det när jag läser om andra författare. Jag kanske inte är författare på det sättet, men jag har ändå levt så i 40 år, kanske 50 år till och med. Och det har varit likadant hela tiden. Ska jag flytta till Kanarieöarna och gå med i någon slags pensionärsförening? Men jag vet, utan socialt nät är det lätt att uppslukas av den totala meningslösheten.

Ulf Lundell har gång på gång meddelat att hans karriär är över. Senast på nyårsafton 2015 avslutade han enligt egen utsago sin livekarriär med en sista spelning på Göta lejon i Stockholm.

Har bokat in spelningar

Nu har han ändrat sig.

I intervjun med tidningen ”Sex” berättar artisten att han bokat in tio nya spelningar i höst.

– Till arrangören Thomas Johanssons stora förbannelse. För det kan ju hända att jag ringer mitt i sommaren och säger att jag inte orkar göra det där. Det är inte så lätt, för jag vet inte riktigt vad scenen är för någonting längre.

Nöjesbladet har sökt arrangören Live nation angående spelningarna, som inte annonserats ut.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN