Emma Molin om att ta över Guldbaggegalan efter Petra Mede: ”Jag kommer göra min grej”

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Stina Stjernkvist/TT
Emma Molin leder Guldbaggegalan 2019.

I slutet av januari leder Emma Molin Guldbaggegalan för första gången.

Jämförelserna med föregångaren Petra Mede är inget hon vill kännas vid.

– Jag är ju en skitdålig imitatör så jag kommer aldrig kunna göra det Petra har gjort, säger Emma Molin till Nöjesbladet.

Den 28 januari är det dags för årets upplaga av Guldbaggegalan i SVT.

Prestigeuppdraget att leda galan har i år gått till Grotesco-profilen Emma Molin, 39, som leder galan för allra första gången.

- Det tog ungefär trettio sekunder för mig att bestämma mig för att tacka ja när jag fick frågan att leda galan. Jag är lite korkad, så jag sa ja på en gång, säger hon och skrattar.

Att Guldbaggegalan är känd för sin svårflirtade publik är inget som skrämmer Emma.

– Folk har aldrig fattat mig så jag kan bara göra vad jag själv tycker är roligt. Jag måste tänka så för annars finns det utrymme för mig att vara hur nervös som helst i det här. Men jag gör bara det jag tycker är kul och känner mig trygg i det.

Hennes föregångare Petra Mede har hyllats för sina insatser och hon ledde Guldbaggegalan fyra år i rad innan hon förra året lämnade SVT för att gå till konkurrerande TV4 och leda ”Stjärnonas stjärna”.

Vill inte jämföras

Emma Molin försöker att inte bry sig om att det är många som väljer att jämföra henne med Mede.

– Jag är ju en skitdålig imitatör så jag kommer aldrig kunna göra det Petra har gjort. Jag tänker inte så mycket på det men det är ett stort arv. Jag kommer göra min grej och sätta min egen prägel på galan.

– Jag pratade med min man om just det härom dagen och han sa att jag var mer Karin Falck än Petra Mede.

Enligt Molin så delar både hon och Petra Mede kärleken till vackra, dyra designerklänningar.

Vill ha dyra klänningar

– Guldbaggegalan är ett underbart tillfälle att få klä sig i fantastiska färgglada klänningar. Och det är klart de kommer att kosta. Herregud, jag är alltid dyr, jag har ju vuxit upp på Lidingö, säger hon skämtsamt.

I Grotesco-avsnittet ”Ladies night” drev Emma Molin och hennes kollegor i humorgruppen med hur kvinnliga komiker behandlas.

Att beröra Metoo-rörelsen i den kommande Guldbaggegalan är självklart för henne.

– Absolut. Det har varit ett stort ”Tystnad tagning”-år, så det är klart att det kommer att bli adresserat på något sätt i galan. Exakt hur kan jag inte säga just nu.


LÄS VIDARE

Publicerad: