Publicerad:
Uppdaterad:

Röstades ut – efter mobbningsanklagelsen

Av: Linn Elmervik, Mikaela Somnell

Publicerad:
Uppdaterad:

Sandra ”Alexandra” Kolam, 39, tvingades lämna ”Robinson”.

Hon röstades ut efter att ha anklagat de andra deltagarna för vuxenmobbning.

– Jag kände mig verkligen som en ovälkommen inkräktare, säger Sandra till Nöjesbladet.

Sandra ”Alexandra” Kolam tvingades lämna ”Robinson” i söndagens avsnitt. Hon röstades ut av de övriga lagmedlemmarna i Lag Syd.

– Jag känner mig tacksam faktiskt för att jag fick vara med om det här äventyret och en massa utmaningar och framför allt tacksam för att jag tror att jag har fått en vän för livet i Rick. Det känns stort, sa hon när hon lämnade programmet.

Men strax innan utröstningen lät det annorlunda.

I början av örådet som blev hennes sista anklagar Alexandra Kolam deltagarna Pascal Mazza Ramsby och Nicoline Artursson för att inte ha släppt in henne och två av de andra deltagarna i gemenskapen.

– Stämningen i laget är ungefär lika stinky som våra kläder, säger hon i programmet.

Hon tycker framför allt att de övriga lagmedlemmarna fryst ut nykomlingen Jan Bonnevier. Det försökte hon själv undvika.

– Jag har nog mest försökt att inte ryckas med i vuxenmobbningen och hacka på det sättet. Jag tycker det är väldigt onödigt, säger hon.

”Förgiftad stämning”

När Nöjesbladet når Sandra på söndagskvällen är hon i Spanien och för ett kval till en crossfit-tävling. Hon berättar att hon inte blev förvånad när hon röstades ut i kvällens program.

– Det kom absolut inte som någon överraskning att jag var nästa på tur som skulle ut. Jag förstod att min enda chans att hänga kvar var genom att vinna immunitetstävlingen.

Hon menar att Pascal såg henne som ett stort fysiskt hot och därför övertalade de andra att rösta ut henne.

– Pascal, Nicoline, Desiree och Victoria hade en stark pakt. Dock var det nära att Rick och jag lyckades få över dem på vår sida strax innan örådet. Desiree vacklade in i det sista, men till slut vek hon sig för Pascal.

Sandra berättar att stämningen i laget var mycket sval.

– Som lag hade vi inte någon sammanhållning. Inte någonsin. Jag kände mig verkligen som en ovälkommen inkräktare.

– Jag förstod ganska tidigt att de ville bli av med oss tre "jokrar" så snabbt som möjligt. Frågan var bara i vilken ordning det skulle ske.

Bortsett från den dåliga stämningen mellan deltagarna berättar Sandra att hon trivdes med ö-livet.

– Jag älskade det enkla, primitiva ö-livet. Att få känna sig som en vilde i naturen. Gå runt barfota i bikini hela dagarna. Att få lära sig om överlevnad. De fysiska utmaningarna.

”Robinson” sänds i TV4 måndagar till torsdagar samt söndagar.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN