Utredningen om Princes död klar – dog av piratkopierade piller

avMathilde Albinsson

NÖJE

Inget brott har begåtts i samband med världsartisten Princes död 2016.

Det meddelade åklagaren Mark Metz under torsdagen.

– Prince hade ingen om att han tog ett piratkopierat piller som kunde döda honom, säger Mark Metz på en presskonferens, uppger CNN.

Den världsberömda sångaren Prince hittades medvetslös i en hiss i sin bostad i Carver county, Minnesota. Han dog i april 2016, 57 år gammal.

Senare kunde dödsorsaken fastställas som en överdos av det opioid-baserade läkemedlet fentanyl.

Efter stjärnans överdos inledde åklagare en utredning om hur han hade fått tag på den receptbelagda medicinen.

På torsdagen meddelade åklagaren Mark Metz under en presskonferens att man kommit fram till att det inte ligger något brott bakom artistens död.

På presskonferensen framkom att Prince, som led av ett opioidmissbruk, dog av en oavsiktlig överdos av fentanyl efter att ha tagit förfalskade Vicodin-piller spetsade med fentanyl.

– Prince hade ingen aning om att han tog ett piratkopierat piller som kunde döda honom, säger Mark Metz enligt CNN.

1 av 2 | Foto: Liu Heung Shing / TT / NTB Scanpix

Vidare förklarade Metz att det inte finns något som bevisar hur Prince ska ha kommit över de piratkopierade tabletterna. Det finns heller inget som pekar på att någon i hans omgivning hade vetskap om det. Något åtal kommer därmed inte väckas.

Metz uppger också att Prince fick läkemedlet Percocet utskrivet dagar före sin bortgång, men att det inte inverkade på dödsfallet. Michael Schulenberg, läkaren som skrev ut läkemedlet, satte tidigare trummisen och Princes vän Kirk Johnson på receptet i stället. Detta för att skydda Princes privatliv.

Läkaren har gått med på att betala en bötessumma om knappt 268 000 kronor för att ha skrivit ut läkemedel till en person med vetskapen om att det var en annan som skulle ha det.

Här är stjärnorna som lämnat oss 2018 01:13