Filip Hammar rasar – efter hotellkedjans bildhån

avJakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Filip Hammar slog sig blodig i badrummet under vistelsen på ett av Elites hotell.

Nu funderar han på att stämma hotellkedjan.

Då svarar hotellet med att erbjuda tv-profilen ett eget kuddrum – något som får Hammar att rasa.

– Vad fan håller de på med? säger han till Nöjesbladet.

Fem stygn i pannan och en sönderslagen läpp.

Det blev resultatet när Filip Hammar skulle ta en dusch på sitt hotellrum förra veckan.

Filip Hammar är just nu aktuell med en ny säsong av ”Breaking news” och under inspelningen brukar han bo på Elite hotel. Men nu väljer han bort hotellet. Det avslöjade han i måndagens ”Breaking news”.

Men Hammar har större planer än så. Han har även planer på att stämma hotellkedjan.

– Det är klart att man kan tänka att det där var inte så farligt. Men jag har alltid tänkt på när jag checkar in på, inte på alla Elite hotel, men på att de här golven är så sjukt hala, säger Filip Hammar och fortsätter:

– Det var som Fredrik sa, det är fan en dödsfälla. Man vet ju att folk dör i badrum, eller vad som nu kan hända. Jag flög in i en golvbrunn, sydde fem stygn. Det var obehagligt.

Flera tittare har hört av sig

I måndagens program har Filip och Fredrik bjudit in advokaten, och förre justitieministern Thomas Bodström. Han menar att det krävs en hel del för att Filip Hammar ska få ut en större summa av hotellkedjan, och att det behövs fler case än Hammar.

Och enligt Filip Hammar har flera hört av sig det senaste dygnet, som bekräftar hans bild.

Han säger att de nu kommer jobba ”lugnt och metodiskt” för att bygga upp ett case.

– Vi vill ställa Elite hotel till svars. En första grej är att de säger att självklart måste vi byta ut de här golven. Då är det "fair enough”. Men vi tänker annars att man måste få en sån här organisation att vakna till liv eftersom folk faktiskt slår sig i badrum. Det är allvarligt.

Enligt Hammar kommer eventuella pengar gå till välgörenhet.

Hotellet svarar – med kuddar

När Nöjesbladet når Karin Krook, presskontakt för Elite Hotels, hänvisar hon först till ett inlägg som de lagt ut på deras Facebooksida.

Där kan man se en bild på ett badrum vadderat med kuddar.
”Nu har vi förberett ett särskilt badrum för dig Filip Hammar. Välkommen tillbaka! #kuddrum”.

Filip Hammar, som ännu inte varit i kontakt med Elite hotels, har ännu inte sett bilden när Nöjesbladet ringer upp.

– Det är ju helt absurt när man slagit sig och fått sy fem stygn i pannan. Det är ju galet måste jag säga. Vad fan håller de på med? Det måste jag säga var den sämsta repliken jag någonsin har hört talas om från ett etablerat företag med miljontals kunder. Det kommer de kanske få ångra.

När Nöjesbladet söker Krook för ytterligare en kommentar svarar hon i ett sms:

”Vi på Elite Hotels tittar ofta på ’Breaking news’ med stor behållning, önskar Filip snabb återhämtning och att vi får hälsa honom välkommen till oss snart igen!”.

Filip Hammar skräder inte orden när han får höra kommentaren.

– Då kan jag säga jävla idioter, jag tycker det är helt sjukt. Det rimliga är väl att säga att vi ser över det? Vad hade de sagt om det inte var jag? Hade de lagt upp samma kuddbilder om det var någon annan människa? Tänk dig en gammal pensionär eller någon som är ännu fragilare än vad jag är, som slår ihjäl sig. Gör man likadant då? Jag tycker det angränsar osmaklighet. Eller det gör det inte. Det är osmakligt. 

Rasande föräldrar - här är tittarstormarna vi minns 00:42
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM