Klagade på veganska utbudet – nu ryter konditorn ifrån

avMalin Wigen

Den välkända konditorn Roy Fares fick kritik från en person som klagade på utbudet av veganskt fikabröd. Nu ryter han i från: ”Jag bedriver mitt bageri och konditori så som jag vill”.

Den populäre konditorn och tv-personligheten Roy Fares driver Mr. Cake i Stockholm som lockar många kunder. Men alla besökare är inte helt nöjda. En lämnade nyligen en dålig recension om konditoriet med orden: ”Svagt! Inte ett enda veganskt fikabröd. Fick dricka ett glas vatten”.

Det får Roy Fares att ryta till.

Varje dag kämpar vi på jobbet för att ge den bästa servicen och upplevelsen för våra gäster, men ibland får man nog. Allergier det köper jag till hundra procent men att vara vegan är ett val man gjort själv och då kan man inte räkna med att hela världen ska anpassa sig. Jag bedriver mitt bageri och konditori så som jag vill, med grädde, smör, mejeriprodukter, ägg och med en stor dos kärlek och passion för det söta”, skriver han i ett Facebookinlägg.

Enligt honom ledsnar man till slut, när vuxna människor klagar på att det inte finns veganska alternativ. Han tillägger att det inte är fel att vara vegan men att alla gör sina egna val.

En fråga..Om jag hade gått på en vegansk restaurang och frågat om att få kött eller något animaliskt tror ni jag hade fått det? Ska inte valmöjligheten finnas åt andra hållet också?”, avslutar han inlägget och tillägger att de har en vegansk bakelse.

1 av 2 | Foto: Skärmdump Facebook
Roy ryter ifrån efter den kritiska kommentaren om det veganska utbudet.

Över 3000 personer har gillat inlägget och vissa håller med Roy.

Så bra skrivet! Det är en märkligt egocentrerad inställning att alla restauranger och caféer ska ha ett stort utbud av just det”, skriver en person och ”Jag håller med helt och fullt! Själv är jag allergisk. Och ingen har sett mig tjuta över det. Har man speciella matbehov, ringer man i förväg och beställer”, skriver en annan.

Några är dock inte alls eniga. ”Känns rätt fel dock att diskriminera någons livsåskådning, istället för att bara kunna erbjuda veganska alternativ. Det är trots allt 2018”, ”Jag begriper inte hur man kan välja att gå miste om en enorm mängd potentiella kunder bara för att man vägrar vara annat än ignorant”‚ är två av kritiska kommentarerna mot konditorns utspel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Roy Fares