Mode

Theyouway ♥ Josefin Dahlberg

Av: 

Elina Malm

NÖJE

Varje vecka lyfter vi fram en bloggare som vi inspireras av lite extra. Den här veckan är det Modettes chefredaktör Josefin Dahlberg som får svara på frågor om mode, shopping samt dela med sig av sina bästa outfits.

Din stil känns härligt boho- och 70-talsinspirerad. Hur skulle du själv beskriva din den?

– Just nu älskar jag 70-talet (som alla andra) så nu är den verkligen 70-talsinspirerad. Annars skulle jag beskriva den som bekväm, boho, rockig och enkel.

Hur kom det sig att du började blogga, och vad är den största tjusningen med det, tycker du?

– Jag såg hur bloggare fick de jobben jag drömde om. Moderedaktörer, programledare med mera. Jag läste Journalistik och Multimedia-programmet men förstod att det inte skulle räcka. Jag behövde synas mer. Då startade jag bloggen men som från början var otroligt opersonlig och ouppdaterad. Men under de cirka två och ett halvt år jag bloggat har det utvecklats och nu kan jag kommunicera med mina läsare. Tjusningen är också att få inspirera, både vad gäller stil och livsval.

Vad betyder mode för dig?

– Kreativitet, personlig stil och inspiration.

Hur ser du på trender?

– Jag är inte tillräckligt intresserad av mode att jag följer alla trender. Jag älskar kläder och håller mig uppdaterad men känner inte att jag måste ha "alla rätt" och vara trendigast i stan. De trender jag gillar hoppar jag på, annars bryr jag mig inte så mycket om det.

Vad är det märkligaste vi hittar i din garderob?

– Oj, det finns en hel del. Indianfjädrar, Musse pigg-öron, fjäderboa mm. Jag älskar att klä ut mig.

Hur resonerar du kring shopping?

– Tidigare shoppade jag nästan bara second hand vilket jag tyvärr kommit ifrån men ska jobba på att komma tillbaka till det. Jag köper mycket på budgetkedjorna då jag gillar att variera min stil och visa upp nytt i bloggen, men skulle vilja fynda mer unika plagg både för min egen stil och för miljön.

Finns det någon visning som fångar din stil till våren?

– Gucci!

Vilket är ditt mest användbara plagg?

– Mina skinnbyxor från Samsoe & Samose. Vågar inte berätta hur ofta jag har dem.

Har du varit med om en minnesvärd modemiss någon gång?

– O ja, många om man ser tillbaka nu men då var det väl helt ok ändå, tro det eller ej..

Om man ska satsa på ett lite mer exklusivt plagg den här säsongen, vad tipsar du om då?

– Något i mocka helt klart. En kjol, kappa eller kort jacka.

Har du något drömköp?

– Hela Guccis SS15-kollektion! Om jag bara får välja en sak väljer jag mockaväskan med guldspänne från just Gucci. Drömde om den i natt.

Vilka är dina favoritmärken?

– Mycket tjat om Gucci men just nu har de verkligen allt jag söker. IRO, älskar deras coola stilrena plagg. Jag är fortfarande ett stort fan av Isabel Marant och gillar Anine Bing väldigt mycket.

Om du fick ta över någons garderob, känd som okänd, vem skulle det vara?

– Min nya favoritbloggare Pandora Sykes hamnar på samma plats som Alexa Chung. Älskar deras stil och skulle byta outfits med dem varje dag om jag kunde. Båda har en skön 60-70-talsstil som är snygg, stilren och personlig.

KLICKA HÄR (länk) för att se mer av Josefins härliga stil. Glöm inte heller att gilla Theyouway (extern länk) på Facebook för att ta del av fler spännande modeprofiler, tips och tävlingar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode