Vårens bästa doftnyheter 2015

avAnna Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Som vi längtar efter sol och värme! Tjuvstarta våren redan nu med en ny doft. Krispiga gröna noter, blommande citrus och aromatiskt trä är några av inslagen i årets nyheter. Vi har valt ut de sju hetaste vårdofterna just nu och tre som är värda att vänta lite längre på.

1. B. Balenciaga EdP”, Balenciaga

Balenciagas första doft med Alexander Wang vid rodret är en grön och träig doft med noter av edamamebönor, liljekonvalj, violblad och cederträ som lämnar ett elegant avtryck på din hud. Det här är den perfekta jobbdoften; inte påträngande bara självständig som en extra ryggrad när du står inför utmaningar.

2. Turquoise summer EdT, Escada

Sommardoft med ananas, jordgubbar, svarta vinbär och vanilj som ger en oslagbar happy go lucky-känsla på handleden. Doften passar vid alla tillfällen när sinnet är ljust och livet fullt av frihet, fart och fläkt.

3. Vamp à NY, Honoré de Prés

Från franska kultmärket! Ekologiskt certifierad doft med noter av tuberose, vanilj och rom som öppnar mjukt som en smekning och slutar som ett lekfullt tjuvnyp. 
Med karaktär som räcker för en signaturdoft; passar den här doften rätt person vid alla tillfällen.

4. Hollywood royal EdT, Juicy Couture

Ung, sockersöt doft med noter av päron, vita blommor, vanilj och mysk inspirerad av Hollywoods it-girls med en fäbless för champagne och lyx. Är du på jakt efter den perfekta doften för fest och flirt, spana in den här

5. Le parfum resort collection EdT, Elie Saab

Fikon och apelsinblom i kombination med frangipani och cederträ bildar en fruktblommig doft full av solsken och semesterlycka. Doften passar bäst på dagen; till både vardagsjeans och fina klänningen med svepande vidd.

6. Yellow diamond intense EdP, Versace

Sprudlande doft med inslag av syrlig citron, jasmin, apelsinblom och trä som öppnar blommigt och ett par timmar senare blir svalt akvatisk. Det lätta anslaget och fräschören gör doften lättburen till vardags, på jobbet och fritiden.

7. Trésor la nuit EdP”, Lancôme

Lyxchoklad, pudriga rosor, söt litchi och boho-chic patchouli bildar en lika oväntad som spännande vårdoft. Doften passar bäst för kvällsbruk; men kanske inte när du bjuder mamma på middag för den osar av sensualism och förförelse.

De här är värda att vänta lite på...

8. Daisy sorbet EdT”, Marc Jacobs, lanseras v 11 på Kicks.

Ung, sprallig doft med inslag av päron, grapefrukt, syren och viol som för tankarna till långa, ljusa försommarnätter. Doften är given en solig dag på studentflaket, men är lagom lättsam att bära även på sommarjobbet.

9. Summer sun EdT, Clean, lanseras v 15 på eleven.

Fräschör och mjuk sötma hos clementin, kaprifol och apelsinblom på en bas av hudnära mysk bygger en semesterdoft med molnfri medelhavskänsla. Doften passar lediga, soliga dagar och alla andra dagar när du vill drömma dig bort.

10. Terryfic oud l’eau, Terry de Gunzburg, lanseras v 13 på Beauty.The you way.

Orienten light! Den nya doften från makeupgeniet Tery de Gunzburg är en soligare och lättare variant av originaldoften där citrus, rosor, saffran och patchouli håller den exotiska ouden sällskap. Det här är inte en doft för blýga violer, snarare dig som är kaxigt uppmärksamhetskrävande – vid varje tillfälle.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Mode