Kaos på Liseberg

NÖJE

Snoop Dogg orsakade publikkaos på Liseberg under lördagskvällen. Nöjesfältet tvingades stänga grindarna för att hantera publiktrycket.

– Folk har klättrat över staket, under grindar och tjatat sig in, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg.

Närmare 50 000 personer befann sig inne på Lisebergs område under lördagskvällen.

– Det var en hög publiksiffra idag. Det har varit lite småbråk och sådär men inget anmärkningsvärt, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg.

Snoop Dogg orsakade publikkaos i parken, 20 000 personer såg den amerikanska rapparen framträda på stora scenen där det var allmänt stökigt enligt flera vittnen. Vakter fick mota ner flera personer som tagit sig upp på taket vid scenen.

– Det var många som hade jointar i händerna, det luktade väldigt mycket. Det var poliser runt omkring men de gjorde ingenting. Det var väldigt drogliberalt. Kommunala Liseberg ska inte acceptera det, det känns för jävligt när flera barnfamilj fanns på plats, säger Rex.

"Det var ren kalabalik"

Sonja Mujkic hade åkt från Kinna med sina två barn för att se Snoop Dogg. Men barnen fick aldrig se sin idol.

– Jag gick ut för att lägga i pengar till parkering, men jag nekades att gå in till mina barn igen av säkerhetsvakterna. Det var ren kalabalik, folk ringde från den ena sidan till den andra, säger Sonja.

– Vi var jättemånga som stoppades trots att vi hade stämpel, det är oacceptabelt. Vi hade åkt så långt och slösade bort pengar på ingenting. Mina barn hade sett fram emot konserten sen i våras, min dotter börja gråta när vi fick åka hem, säger Sonja.

Flera polisenheter på plats

– Vi har extremt mycket säkerhetspersonal på plats, vi är förberedda. Det kommer bli trångt, besökarna får kanske köa ut när parken stänger, säger Julia Vasilis.

Liseberg har i snitt 30 000 besökare dagligen under sommaren. Flera polisenheter fick rycka in för att tömma parken på besökare vid 23-tiden.

– Vi fick köa från stora scenen ut genom entrén, det tog 20 minuter att komma ut, säger Rex.

– Under de omständigheter som varit med så mycket folk på plats har det fungerat bra, säger Henrik Sterner, biträdande vakthavande vid Göteborgspolisen.