Kolla vilken go’ släkt du har, Löfven

Av: Christoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Stalle-Pelle” både statsministerns och kändisarnas anfader

1 av 9 | Foto: Rena stjärnfamiljenStefan Löfven är långt ifrån ensam kändis i släkten. Här finns både sångare, månfarare och dokuprofiler - och alla härstammar från samme anfader, 1700-talsdrängen ”Stalle-Pelle” Persson.

Tycker du att Christer Sjögren och Stefan Löfven är lika som bär?

Det är inte så konstigt - precis som Buzz Aldrin och Monica Zetterlund är dansbandsstjärnan nämligen släkt med statsministern.

– De härstammar alla från Stalle-Pelle som uppenbarligen hade goda gener, säger släktforskaren Roland Svensson.

I fredags valdes Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven, 57, till Sveriges nya statsminister.

Vid sin sida har han en nybildad regering.

Bakom sig?

En stjärnsläkt med rötterna i Värmland.

Enligt släktforskaren Roland Svensson, 70, från Hagfors, är stalldrängen Per ”Stalle-Pelle” Persson, som levde under början av 1700-talet den som binder Löfven samman med artister som Christer Sjögren, Stefan Borsch, Monica Zetterlund, Jimmy Jansson och den legendariske amerikanske astronauten Buzz Aldrin.

”Goda gener”

– De härstammar alla från samma släktgren genom ”Stalle-Pelle” som uppenbarligen hade goda gener. Jag förstår inte att ingen har skrivit mer om Löfvens anor. De är väldigt intressanta. Släktskapet med Sjögren är också roligt eftersom de anses vara så lika, säger Roland Svensson.

Dessutom har stats­ministern en realityprofil i släkten.

Karen Peterson, 58, medverkade i den andra säsongen av SVT:s populära realityserie ”Allt för Sverige”. Hon fick alldeles nyligen veta sina band med statsministern, tack vare Roland Svenssons arbete.

”Kan köpa en kaffe”

Men hon är inte särskilt imponerad över släktskapet.

– Äsch. Man kan säga att det och två dollar gör att jag kan köpa en kopp kaffe. Jag tvivlar på att han kan göra något för mig men det är en rolig historia, säger hon.

Enligt Stefan Löfvens pressekreterare Erik Nises fanns det i går kväll ingen möjlighet till kommentar.

Stoppade skämt

Sedan Stefan Löfven utsågs till partiordförande för Socialdemokraterna 2012 har många uttryckt sig lustigt över de yttre likheterna med dansbandsstjärnan Christer Sjögren.

Men det var ett skämt som varken fick se dagens ljus eller några skratt.

När Löfven och Maria Montazami skulle dela ut ett pris på Kristallengalan skulle Hollywoodfrun enligt manus skoja om likheterna.

- Vi skulle skämta, men det tyckte inte Stefan om. Ibland kanske man inte gillar att bli jämförd med någon annan. Det har jag full förståelse för. Då ändrades skämtet om Christer Sjögren, kommenterade Maria Montazami händelsen då.

Publicerad:

LÄS VIDARE