”Top gear” ställer in liveshowen i Norge

Uppdaterad 2015-04-24 | Publicerad 2015-03-23

Jeremy Clarkson var det stora dragplåstret – men nu är hans framtid osäker

Avstängde programledaren Jeremy Clarkson var det stora dragplåstret.

Men knappt en vecka före ”Top gear live” i Norge ställs nu showen in.

”Vi beklagar djupt för besvären det kan medföra”, skriver arrangören i ett pressmeddelande enligt Stavanger Aftenblad.

En källa till brittiska Telegraph uppger att liveshowerna i Stavanger i veckan ställs in på grund av ”Top gear”-profilen Jeremy Clarksons osäkra framtid.

Programledaren är avstängd från BBC efter att ha slagit en producent under inspelningarna tidigare i mars eftersom det inte fanns varm mat.

Trots att BBC förra veckan försäkrade att de populära liveshowerna inte skulle påverkas av avstängningen har man nu valt att blåsa av evenemanget.

”Beklagar djupt”

Enligt tidningen Stavanger Aftenblad skickade Gemma Courtenay, marknadschef för ”Top gear live” ut ett pressmeddelande på söndagen som bekräftade uppgifterna. Totalt handlar det om fyra shower som skulle ha hållits under fredagen och lördagen.

”Vi beklagar djupt för besvären det kan medföra och vi kommer att kontakta de som har köpt biljetter och informera om nya datum så snabbt som möjligt”, står det i pressmeddelandet.

Kallade cheferna för idioter

Enligt Telegraph kommer Clarksons öde på BBC att förseglas under veckan. I torsdags gick han till hård attack mot det brittiska public service-bolaget under en välgörenhetsauktion. Han kallade bland annat sina chefer för ”jävla idioter” men uppgav senare att han bara hade skämtat.

– Det var ett fantastiskt program, men BBC har förstört och fuckat upp allting, sa han under auktionen.