Saade på väg mot nya mål

NÖJE

Han har redan en plan klar för sin nästa storsatsning

1 av 2 | Foto: BLICKAR FRAMÅT Erik Saade är glad att Måns Zelmer­löw vann. ”Karriärsmässigt kan man vinna på Melodifestivalen, och du kan också vinna Melodi­festivalen. Det är mitt år i år”, säger han.

Han ville till Eurovision - men slutade femma.

Därför har Eric Saade planerat nya storsatsningen i hemlighet mellan deltävlingen och finalen.

– Allt handlar om vad man gör efter, säger han.

Eric Saade, 24, gick till final som planerat efter första deltävlingen i Göteborg.

Ville vinna hela alltet

Långt tidigare hade han sagt att målet var att ta sig till Eurovision Song Contest - och vinna hela alltet.

Men redan efter deltävlingen började han jobba på vad som skulle komma sen, utifall det inte skulle hålla hela vägen.

– Ingenting handlar om vad man gör i Melodi­festivalen, allt handlar om vad man gör efter när det kommer till karriären. Så många lyckas inte med den grejen, säger han.

Ingen one hit wonder

– Jag lyckades med det sist för att jag släppte ”Hearts in the air” efter ”Popular”. Det tuffaste är alltid att komma med nästa singel, många blir en ”one hit wonder”. Därför fokuserade jag på vad jag skulle göra när kamerorna slocknat.

Så det här är ett sätt att hålla fokus på dig, oavsett vem som vann?

– Ja, jag hoppas att fansen tycker det i alla fall. Om jag släpper musik som är en ”banger”, då kommer fokuset att vara det. Karriärsmässigt kan man vinna på Melodifestivalen, och du kan också vinna Melodifestivalen. Än så länge har jag haft turen att göra båda, säger han.

– Du vet hur jag är, jag måste vara nummer ett. Och om jag inte jobbar hårdast kommer det alltid finnas någon annan som jobbar hårdare.

Ep, album och turné

Både en ep och ett album förväntas under året, och förutom en mindre miniturné i vår blir det en större i sommar. Allt är planerat för att så småningom kunna ta över Tyskland och börja slå internationellt.

’Jag ska vinna”

– Jag vet vad jag vill och jag vill fortfarande vinna Eurovision. Den här gången blev det inte så. Men jag är 24 och inte jätte­stressad, men någon gång ska jag vinna. Men jag kan inte lova att jag ska vara med igen, säger han.

– Att Måns vann känns skitbra och jag är bara så glad. Det är mitt år i år, det är det ändå.