Michael Jackson sjuk i hudcancer

Av: Karin Östman

Publicerad:
Uppdaterad:

Uppgifter i natt: Läkare har hittat cancerceller på stjärnans överkropp

Michael Jackson ska ha fått diagnosen för en månad sedan men tänker ändå genomföra de 50 utsålda konserter som väntar i sommar. ”Han har sagt att behandlingen måste ske så att den inte stör konserterna”, säger en uppgiftslämnare.
Foto: ALL OVER PRESS
Michael Jackson ska ha fått diagnosen för en månad sedan men tänker ändå genomföra de 50 utsålda konserter som väntar i sommar. ”Han har sagt att behandlingen måste ske så att den inte stör konserterna”, säger en uppgiftslämnare.

LONDON. Michael Jackson, 50, har hudcancer.

Stjärnan fick diagnosen för en månad sedan och står nu inför sitt livs största kamp.

Senaste numret av brittiska tidningen The Sun.

Läkarna hittade hudcancer på hans överkropp och även celler som kan utvecklas till cancer i ansiktet.

Bilder som publiceras i tidningen The Sun i dag visar hur både hans ansikte och händer är fulla av röda utslag.

– Han var först väldigt oroad men sedan har läkarna försäkrat honom att cancern kan behandlas och att han kommer att bli bra, säger en uppgiftslämnare till The Sun.

Besöker specialist

Enligt samma källa tänker Michael Jackson genomföra konserterna i London i sommar som planerat.

– Han har sagt att behandlingen måste ske så att den inte stör konserterna.

Jackson har setts besöka sin hudspecialist i Beverly Hills ofta den senaste tiden. Alltid med munskydd och solglasögon på. Den 22 april var han på sjukhuset Cedars-Sinai i Los Angeles som har ett särskilt labb för hudcancertester.

Enligt The Sun kommer Michael Jackson troligen att behandlas av doktor Ralph Massey som är en prisbelönt hudläkare i Kalifornien.

Sannolikt är hudcancern relaterad till Jacksons hudsjukdom vitiligo, som gör att pigmentet bleknar. Han har förnekat att han använt blekningsmedel på huden, vilket annars är starkt förknippat med hudcancer.

Uppträder för en miljon

Michael Jackson har 50 utsålda konserter inbokade i London i sommar på sin ”This is it tour”. O2-arenan tar 20 000 besökare vilket betyder att en miljon fans har köpt biljetter för att se hans comebackspelningar.

– Han ser verkligen fram emot sommaren och konserterna kommer att bli mer spektakulära än någonsin, säger hans manager Dr Tomhe.

Enligt konsertarrangören AEG Live international genomgick Michael Jackson en hälsokontroll innan kontraktet för sommarens spelningar undertecknades.

”Allt var perfekt”

– Han är i bättre form än jag någonsin kommer att vara. Hans kolesterol- och blodvärden, allt var perfekt och vi fick en försäkring, säger företagets ordförande Rob Hallett till The Sun.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN