SVT jagar Ken Ring till Melodifestivalen

avChristoffer Nilsson, Helena Trus, Torbjörn Ek, Linda-Marie Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Från ett succéprogram till ett annat.

Nöjesbladet avslöjar: SVT jagar "Så mycket bättre"-aktuelle Ken Ring till Melodifestivalen.

– SVT för en dialog med honom, säger en källa.

I slutet av november presenteras de 32 artister som tävlar i Melodifestivalen 2014.

Nöjesbladet har redan avslöjat över hälften av startfältet.

Just nu lägger schlagerproducenten Christer Björkman de sista pusselbitarna till Sveriges mest tittade underhållningsprogram.

”Faller sig naturligt”

Nöjesbladet kan avslöja att Björkman jagar rapparen och "Så mycket bättre"-aktuelle Ken Ring.

– SVT för en dialog med honom, säger en person med insyn.

Om SVT lyckas tar Ken Ring ännu ett steg närmre in i folkhemssjälen.

– Det faller sig naturligt att fortsätta med Melodifestivalen efter "Så mycket bättre". Speciellt för en sån som Ken som nu börjat jobba på sin folklighet. Problemet är nog mest att han oroar sig över vad hans kompisar ska säga. De är nog redan på honom om att han gör "Så mycket bättre", säger en person med insyn.

”Inte ens om jag äter sten”

I senaste numret av Café berättar han att han inte tror att ett program som "Så mycket bättre" kommer hjälpa honom att vinna folkets acceptans.

– Folk kommer att titta och säga: Åh, vad duktig han är. Men jag tror inte att ett tv-program kan få folk som aldrig accepterat mig att plötsligt göra det. Jag kommer aldrig att älskas av alla och en dag bli inbjuden att göra en akustisk låt på Nobelmiddagen, säger han till tidningen.

Under tisdagsmorgonen dementerar Ken Ring på sin Instagram att han skulle vilja vara med i Melodifestivalen.

– Jag kommer ALDRIG vara med i Melodifestivalen. Inte ens om jag äter sten med grabbarna i Afrika. Spelar ingen roll, pengar eller nått. Likaså Allsången. Jag tycker båda programmen är för långt bort från mig och jag har inget att tillföra dom. Jag kanske är i ett stort program nu men tro inte att det förändrar mig och mina åsikter. Still Ken Ring bruuuuur, skriver han.

Ewald, Clamp och Svenning klara

Nöjesbladet har tidigare avslöjat att flera schlagerveteraner är klara för tävlingen, så som Linda Bengtzing och Sanna Nielsen.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet är även schlagerdrottningen Shirley Clamp klar för att tävla, med en låt skriven av Sharon Vaughn, Marcos Ubeda och Bobby Ljunggren. Samtidigt är hon aktuell som jurymedlem i "Talang" i TV3, som börjar sändas till våren.

Hon får sällskap av Anton Ewald, som fick sitt stora genombrott i våras med "Begging".

– De har hållit på och letat låtar jättelänge och testat fram och tillbaka. Han har på sig fram till jul att få rätt låt klar, säger en källa om Antons medverkan.

Även Linus Svenning och The Refreshments är klara, enligt uppgifter till Nöjesbladet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM