Cruise lägger ner miljonstriden mot skriverier om Suri

1 av 3 | Foto: Tom Cruise och Suri.
NÖJE

Skådespelaren Tom Cruise drar tillbaka en stämningsansökan mot ett tyskt medieföretag på över 300 miljoner kronor.

Cruise hade reagerat starkt över hur tidningarna skildrat hans relation till dottern Suri efter skilsmässan från Katie Holmes.

Tom Cruise ilsknade till när de tyska tidningarna skrev att han övergivit dottern Suri.

Skådespelaren stämde då det tyska medieföretaget på över 300 miljoner.

Men nu är striden över.

Bauer Publishing Company och Hollywoodstjärnan är ense om att gå vidare utan ekonomiska krav. Av dokument som registrerats i en distriktsdomstol i Los Angeles framgår också att parterna ska betala sina egna kostnader för advokater och annat.
Bakgrunden till tvisten är att några av företagets tidningar uppgav att Tom Cruise "övergivit" sin dotter Suri efter skilsmässan från Katie Holmes. Av domstolsdokumenten framgick dock inte om det kan finns någon ytterligare ekonomisk uppgörelse vid sidan om att var och en ska stå för sina egna kostnader i målet.

Reagerade starkt

Upprinnelsen till stämningen var att Tom Cruise reagerade starkt emot uppgifter i tidningsartiklar om att han i samband med skilsmässan från Katie Holmes 2012 valt scientologikyrkan framför sin dotter.
- Helt avskyvärt, sade han enligt en videoupptagning om publiceringen.
Cruise är en av scientologins mer kända profiler, liksom skådespelaren John Travolta. Katie Holmes tillhörde också kyrkan under det sex år långa äktenskapet med Cruise. Men hon hoppade av i samband med att paret skildes. Religionen, som grundades av science fiction-författaren L Ron Hubbard, har kritiserats för att vara en sekt och för trakasserier mot avhoppare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!