Popstjärnan kollapsade på scen

avMathilde Albinsson

NÖJE

Brittiske artisten Chris Rea föll ihop på scen mitt under en spelning, rapporter brittiska medier.

Flera fans vittnar om hur han kollapsade för att sedan ligga och skaka på golvet.

Han fick föras akut till sjukhus.

1 av 2 | Foto: FRANK HORMANN / AP
Chris Rea.

Chris Rea, 66, har kollapsat under en konsert.

Popstjärnan och tillika hjärnan bakom succélåten ”Driving home for Christmas”, gav en spelning i Oxford när han plötsligt segnade ner mot scengolvet mitt i en låt.

Flera fans vittnar om den obehagliga upplevelsen på sociala medier.

”Jag är på New Theatre Oxford. Strax efter att jag tog den här bilden kollapsade Chris Rea på scen. Föll baklänges efter att ha skakat och kämpat med att hålla mikrofonen”, skriver en på Twitter.

”Kvällen har varit briljant fram till nu med Chris i toppform men Chris Rea kollapsade precis på scenen på the New Theatre Oxford där jag tittar på honom. Det ser verkligen inte bra ut. Jag är väldigt upprörd”, twittrar en annan.

Chris Rea har förts till sjukhus. En ambulans kallades till platsen klockan 21.30, enligt The Sun.

– Vi har ett team på plats och en patient har tagits till sjukhus, säger en talesperson för South central ambulance service till tidningen.

Enligt The Guardian beskrivs hans tillstånd som stabilt.

Drabbades av stroke förra året

Chris Rea drabbades av en stroke förra året. Han har dessutom kämpat med hälsoproblem de senaste åren, vilket han pratade öppenhjärtigt om Gazette Live i augusti.

Där berättade Chris Rea, som kämpade mot cancer i bukspottskörteln under början av 2000-talet, att han är en otursförföljd man.

– Jag fortsätter helt enkelt ha den sämsta oturen i världen. Jag påverkas fortfarande av något som hände för 15 år sedan – eftersom jag inte dog!, sa han då.

I samma intervju berättade Rea att han slutade röka efter att ha tillfrisknat från sin stroke.

– Jag mår bra när jag sitter ner. Jag har fått en tvivelaktig balans, ifall någon tror att jag är full på scen.

Sålt över 30 miljoner album

Christopher Anton ”Chris” Rea är sångare, gitarrist och låtskrivare. Han har släppt över 20 album som sammanlagt har sålt i över 30 miljoner exemplar. Han ligger bakom hitlåtar som ”Driving home for christmas” och ”I can hear your heartbeat”.

Runt midnatt släppte New Theatre Oxford, där konserten ägde rum, ett uttalande via Twitter:

”Vi uppskattar det tålamod som alla som närvarade vid Chris Reas spelning ikväll har visat. Vänligen vänd er till personalen medan vi letar efter ytterligare information åt er. Så fort vi vet mer låter vi er såklart veta”.