Johnny Rotten till Eurovision song contest

Foto: DRAGAN MITROVIC
Johnny ”Rotten” Lydon vill tävla för Irland i Eurovision 2018.
NÖJE

Det kan vara slutet på schlagerns glitter och glamour.

Punkikonen Johnny Lydon är på väg att bli Irlands bidrag nästa år.

– Jag är på hugget och redo, sa han till en irländsk radiostation förra veckan.

Vi är vana vid skrällar under Eurovision song contest. Men frågan är om inte den här tar priset. Sex Pistols-stjärnan Johnny Lydon, också känd som Johnny Rotten, kan bli Irlands bidrag till finalen i Portugal nästa år.

– Jag är fullt kvalificerad som amerikansk-engelsk irländare. Jag är på hugget och redo, sa den 61-årige punkikonen till en irländsk radiostation förra veckan.

Har gjort cheferna sömnlösa

Låten han vill tävla med beskrivs som cowpunk – country och punk, skriver irländska Sun. Beskedet ska ha gjort cheferna på tv-kanalen RTE, som håller i tävlingen på Irland, sömnlösa.

– RTE bad oss hitta sångare som är vana att uppträda inför en stor publik, ta fram en svängig låt och – viktigast av allt – göra något oväntat som aldrig gjorts förut i Eurovision, säger låtskrivaren Niall Mooney.

Mooneys fru ska då ha föreslagit den forne Sex Pistols-sångaren. Johnny Lydon nappade på idén och kan alltså vara på väg att göra "The omoralisk schlagerfestival". Tv-kanalen RTE måste dock först ge sitt godkännande, skriver Sun.

ARTIKELN HANDLAR OM