Fredrik Virtanen

Lagstifta mot bh & fettmage

NÖJE

HULTSFRED

Get your rocks off.

Men snälla rara festivalfylltratt med tjockismage - behåll tröjan på, för bövelen.

Så länge det inte är en töntig rock-t-shirt.

Årets festivaltrendklädplagg är: bikiniöverdel. Bara bikiniöverdel. Eller bara en bh. Oavsett storleken på magar.

Det är inte okej. Inte okej alls.

Hultsfred guppar av fläsk just nu. Rosafärgad, solstekt tjockismage som egentligen bara borde trivas i gryningen.

Jag skulle sannerligen inte gå omkring och visa min flottiga fläskmage offentligt. Jag är inte "tjock och stolt", eller vad det nu handlar om för vansinne, och det borde rimligtvis ingen vara.

Festival får folk att tappa sinnet. Det kanske är ölen. Det kanske är den lugubra stämningen. Eller kanske är det ren och skär sinnessjukdom.

- Jävligt osexigt är det. Folk borde tänka på vad de käkar, säger Sofia Talvik, singer/songwriter som är noga med att hennes Talvik-t-shirts är långa.

- Om magen nödvändigtvis måste visas så får de klippa av tröjorna, säger hon.

En vis, classy kvinna.

Vi borde lagstifta mot bikinitoppar. Och fettmage. I alla miljöer utom stränder. Kanske även där.

Ett annat magnifikt och bedrövligt problem är festival-t-shirts. Gamla äckliga bandtröjor som ska manifestera en position som ingen, absolut ingen, är intresserad av. Av män i skägg men slumjeans och recensentkavaj. Som regel. Men även System Of A Down-byxorna har löjliga Def Leppard-tischor.

Det är inte okej att gå omkring i gamla The Band- Chicago-, Toy Dolls-, eller Strindbergs-tröjor för att visa att man har "speciell" eller så kallad god smak. Inte okej alls. Hell no. Det är som att somna med snus i en säng som brinner.

En trött bandtröja är att manifestera sitt menlösa mainstreamintresse för musik. Det enda en 80-talskonserttröja visar är att tjockisgubben har alldeles för mycket pengar och alldeles för mycket fritid som tillbringas på e-bay.

Lagstiftning, tack, snabbt. Regeringen har enligt berusade källor redan diskuterat saken. Tack, Göran Persson. Vi hoppas riksdagen köper förslaget. För allas trevnad.

Jag har en vän som fick två gratis langos förra året. Det får man genom att stämpla klippkortet som ger en gratis langos när man har köpt tio stycken langos. Hon köpte alltså 20 langos. 20!

Bara i Hultsfred, barn, bara i Hultsfred.

Fredrik Virtanen

ANNONS EXTERN LÄNK

Njut av en bra ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Fredrik Virtanen

ÄMNEN I ARTIKELN

Fredrik Virtanen