Linda och Andreas direkt till final

NÖJE

Electric Banana Band och Magnus Bäcklund till ”Andra chansen”

Andreas Johnsson stod för den obligatoriska tonartshöjningen.

Linda Bengtzing och Andreas Johnsson gick direkt till final i Melodifestivalens Leksandsomgång.

Electric Banana Band och Magnus Bäcklund får kämpa vidare i ”Andra chansen”.

Förhandsfavoriten Linda Bengtzing gjorde ingen besviken i den första omgången av Melodifestivalen 2006. Rösten darrade betänkligt i inledningen, men efter tre klädbyten gick det bättre och publiken jublade över ”Jag ljuger så bra”.

En hårdsminkad Andreas Johnson var sist ut med melodin ”Sing for me”. Johnsons röst höll, men händerna darrade runt mikrofonen.

– Tack som fan! skrek han lyckligt efter den sista tonartshöjningen.

Sambainledning

Först ut bland deltagarna var kvällens outsider Simone Moreno med samban ”Aiayeh”. Ett habilt framträdande, men någon riktig fest blev det inte i Leksand. Moreno följdes av Electric Banana Band med låten ”Kameleont”.

”Jag är en sorts kameleont, en blandning av kamel och dront”, sjöng de dansande männen på scenen. Av applåderna att döma gick det hem hos publiken. Electric Banana Band gick också vidare till Andra chansen.

Trea ut var Anna Sahlene med soulpoppiga ”This woman”. Melodi nummer fyra ”The name of love” framfördes av Magnus Bäcklund. Låten följde i Roger Pontare och Nordmans melodifestivaltradition. De omtalade facklorna på scen slocknade en efter en under framträdandet.

Pandangs ”Kuddkrig” följdes raskt av Hannah Graaf med Marilyn Monroe-pastischen ”Naughty boy” som blev årets hångel–med–mikrofonstativ.

Udda rördans

Efter de båda omröstningarna framträdde showgruppen Veniamin från Rumänien. Ioan Veniamin Oprea och Anna Oprea bor i Florida, men reser land och rike runt och dansar inne i färgglada rör.

Snökaos i Chicago försenade parets ankomst till Leksand och det var in i det sista osäkert om de skulle hinna fram i tid.

Rördansen följdes av ett putslustigt inslag om Lena Philipssons omtalade mikrofonstativ.

Läs mer

Resultat: Melodifestivalen 2006, deltävling 1

Karin Lindblom