De ersätter Leif ”GW” Persson i ”Veckans brott”

avAlex Hartelius

När Veckans brott återkommer med en ny säsong får tittarna klara sig utan Leif ”GW” Persson.

Han ersätts av Johanna Björkman, John Franco och Christoffer Carlsson.

– Jag vågar säga att vi har gräddan av Sveriges krimjournalister i redaktionen, säger programledaren Camilla Kvartoft till SVT.

Leif ”GW” Persson och Camilla Kvartoft har programlett ”Veckans brott” tillsammans i åtta säsonger. Men i våras stod det klart att det skulle bli deras sista tillsammans. Leif ”GW” Persson valde nämligen att gå över till konkurrenten TV4 för att leda deras nya storsatsning ”Brottsjournalen” ihop med Jenny Strömstedt.

Det var länge oklart ifall det skulle bli en ny säsong av ”Veckans brott”. Men i mitten av november meddelade SVT att man kommer med en ny säsong i januari nästa år. Tanken var att ersätta Leif ”GW” Perssons expertroll med tre olika experter.

De ersätter krimexperten

1 av 2 | Foto: Janne Danielsson/SVT
Uppställningen i nya ”Veckans brott”: Camilla Kvartoft, Christoffer Carlsson, John Franco och Johanna Björkman.

Nu står det klart att hans ersättare blir Johanna Björkman, advokat, DNA-expert och författare, John Franco, polis och eldsjäl med hjälteutmärkelse i bagaget och Christoffer Carlsson, författare och kriminolog.

– Jag ser verkligen fram emot den nya säsongen av Veckans brott. Vi kommer ta upp många intressanta och gåtfulla brott och jag fortsätter att skildra polisens arbete på fältet. Och det blir naturligtvis väldigt spännande med våra nya experter i studion. De kommer bidra med mycket klokskap, säger programledaren Camilla Kvartoft i en kommentar till SVT och fortsätter:

– Jag är väldigt stolt över vår redaktion av superkunniga och skarpa personer som verkligen brinner för programmet och för den här typen av journalistik. Jag vågar säga att vi har gräddan av Sveriges krimjournalister i redaktionen.

ARTIKELN HANDLAR OM