Här är vittnena som kan fälla Martin Timell

avAdam Westin

Bevisningen mot Martin Timell består av sju vittnesmål.

Lulu Carter är en av personerna som berättar om händelsen i badtunnan.

Bland annat ska Martin Timell ha gått omkring naken och ”uppvisat ett sexuellt beteende”.

På tisdagen åtalades Martin Timell för våldtäkt.

Gärningen ska ha ägt rum på en jobbfest för ”Äntligen hemma” år 2008. Den utsatta kvinnan var assistent på tv-programmet och har berättat om händelsen för Nöjesbladet.

Händelsen ska ha ägt rum på Mjölkö, i Österåkers kommun, i september 2008. Det misstänkta brottet anmäldes i oktober 2017. Martin Timell själv nekar till brott.

1 av 3 | Foto: Björn Lindahl

”Gick omkring naken”

I åtalet mot Martin Timell presenteras sju vittnesmål. Bevisningen i åtalet utgörs enbart av vittnesberättelser, plus foton av fastigheten samt inbjudan och veckobrev som bekräftar att festen ägt rum.

  1. Lulu Carter ska ha sett hur Martin Timell tagit tag i, alternativt lagt armen om assistenten. Assistenten ska sedan ha reagerat och lämnat badtunnan, och dagen efter berättat för Lulu Carter att Timell stoppat fingrarna i hennes underliv.

  2. Ett andra vittne har styrkt att assistenten sett skärrad ut, rest sig upp och gått från platsen i samband med händelsen.

  3. Ett tredje vittne uppger att assistenten berättat om händelsen samma kväll.

  4. Ett fjärde vittne har sagt att assistenten ”direkt efter gärningen varit skärrad”, och samma kväll berättat att Timell ”stoppat in handen innanför hennes bikinitrosor, samt att Timell under kvällen gått omkring naken.”

  5. Ett femte vittne säger att Martin Timell under kvällen uppvisat ett ”sexuellt beteende”, och att assistenten berättat dagen efter att Martin Timell fört upp sina fingrar i hennes underliv.

  6. Ett sjätte vittne, målsägarens dåvarande pojkvän, har styrkt att assistenten berättat att Martin Timell stoppat in sina fingrar i hennes underliv.

  7. Meter Produktions dåvarande vd Anna Rydin är det sjunde vittnet. Assistenten ska ha berättat för henne om gärningen kort efter personalfesten i september 2008.

Assistenten själv berättar i åtalet att Martin Timell ska ha tvingat henne till en sexuell handling genom att föra in fingrarna i hennes underliv samtidigt som han tryckt ned hennes kropp med andra handen och hållit i – alternativt hållit fast henne.

Handlingen är jämförlig med samlag, enligt åklagare.

Martin Timell har hörts – och förnekar brott.

”Alltihop är väldigt gammalt”

Enligt advokaten har Martin Timell väldigt klara minnesbilder av vad som hände på festen.

– Han har hörts en gång av polisen bara och där har han redogjort väldigt tydligt och klart vad som hände. Han är väldigt bestämd i sitt förnekande att han inte har fört upp några fingrar i den här kvinnans underliv, säger Hanna Lindblom i en intervju med Nöjesbladet.

Hon är kritisk till åtalet och påpekar att det var längesedan händelsen ägde rum.

– Det är tio år gamla vittnesuppgifter. Alltihop är väldigt gammalt och alla åklagarens vittnesmål är ju marinerade i uppgifter som personerna i fråga har läst sig till i media, säger Hanna Lindblom.

Martin Timell har valt att inte kommentera åtalet.

– Nu är det en domstol som ska pröva det här och inte allmänheten eller massmedia, vilket jag tycker känns bra och rättssäkert, säger advokat Hanna Lindblom.

ARTIKELN HANDLAR OM