Gunilla Perssons oro för mamma Iris: ”Hon svävade mellan liv och död”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Gunilla Perssons mamma Iris, 92, lades in på sjukhus i onsdags kväll.

Där blev hon snabbt mycket dålig – och svävade mellan liv och död.

– Jag bad till Jesus, säger Gunilla Persson till Nöjesbladet.

Gunilla Persson, 59, har inte lämnat Iris, 92, sida sedan mamman fördes till sjukhus i Santa Monica under onsdagskvällen, lokal tid.

Där blev hon snabbt mycket dålig på grund av oregelbunden hjärtrytm, njursten och mycket lågt blodtryck.

”Det har varit en utav de värsta nätter jag någonsin upplevt och det är inte över än. Mamma har dött nästan två gånger”, skriver tv-profilen på Instagram.

När Nöjesbladet når Gunilla Persson på telefon är mamma Iris tillstånd stabilt, tack vare duktiga läkare. Men Gunilla Persson är också övertygad om att högre makter hjälpte läkarna på traven.

– Hon lider av oregelbunden hjärtrytm och lågt blodtryck, men när hon kom in på sjukhuset visade hon inga symptom på att vara så otroligt sjuk. Hon var feberfri, men fick plötsligt jättehög feber, började frossa och skaka i kroppen. Hjärtat skenade som på en galopperande häst och huden blev blå. Jag har aldrig sett något liknande. Det var fruktansvärt.

”Bad till Jesus”

Därefter sjönk blodtrycket till en farligt låg nivå. Då började Gunilla Persson be.

– Jag bad så starkt till Jesus att inte ta henne ifrån oss nu, utan låta henne vara kvar en stund till. Då hände ett mirakel. Inom 30 sekunder gick blodtrycket upp igen. Det är omöjligt. Läkarna var också chockade.

Under torsdagen genomgick Iris Persson ett ingrepp, där infektion togs bort ur njuren. Hon kommer stanna på sjukhuset ett par dagar till, för fortsatt vård och uppsyn. Njurstenen ska också opereras bort så småningom. Gunilla Persson berättar att hon lider av sömnbrist. En timmes orolig sömn blev det under den mardrömslika natten på en hård och smal brits i väntrummet.

– Jag är så lycklig över att allt har gått så bra hittills och att läkarna säger att det ser bra ut, men vi är inte utom fara ännu. Det handlar om att blodtrycket inte får sjunka igen. Min mamma är en fighter.

Nu planerar Gunilla Persson att åka hem och få ett par timmars sömn, innan hon återvänder till sjukhuset och sin mamma.

– Jag känner lättnad över att hon kom ur det här med livet i behåll och inte hamnat i något akuttillstånd av liv eller död igen. Jag vägrade låta henne vara totalt nedsövd under operationen i dag. Då är det större risk att blodtrycket sjunker. Det finns flera risker med det. En av läkarna insisterade på det, men jag fick gehör från radiologen som faktiskt räddade livet på henne.

Publicerad:

LÄS VIDARE